Top vijf plaats voor Jorinde Verwimp in Aken

Dressuur
18 jul 2018
Door Maxine Van Molecot

De internationale dressuurwedstrijd is ondertussen in Aken van start gegaan. Eerder vandaag moesten we het nieuws melden dat Jorinde Verwimp niet aan de start zal verschijnen met Tiamo (v. Lester) in de CDIO5*, maar in de Kleine Tour zien we onze landgenote nog wel aan het werk.

Zo reed Verwimp net nog naar een vijfde plaats met de achtjarige ruin Kastar Hof ter Zeedycke d'12 (v. Game-Boy D'10). Het duo reed een nette proef met verschillende zevens op het scorebord. Uiteindelijk kreeg onze landgenote van de jury een totale score van 70.676%. De proef werd door een jury beloond met een totaal van 73.824%.

De overwinning bleef in Duitsland dankzij Dorothee Schneider en de Fürst Romancier zoon First Romance 2. Zij behaalden een totale score van 74.824%. Haar landgenote Stefanie Wolf volgde op de tweede plaats met Saphira Royal 2 (v. San Amour I). Hun proef werd beloond met een totaal van 73.941%. De Spanjaard Antonio laiz Zandio maakte de top drie compleet met Eye Catcher (v. Vivaldi). De jury gaf dit duo 71.441%.

Klik hier voor de volledige resultaten.