Thibault Philippaerts neemt vliegende start op Europees Kampioenschap Junioren

Jumping
11 jul 2018
Door Maxine Van Molecot

Op het Europees Kampioenschap in Fontainebleau kwamen deze ochtend de junioren voor het eerst aan de start. Gisteren namen de Young Riders al een goede start en ook de Children toonden al twee keer mooie rondes.

Gilles Thomas en Dieter Vermeiren toonden gisteren al hoe het moest door eerste en tweede te worden bij de Young Riders. Vandaag deed Thibault Philippaerts het hun alvast na bij de Junioren. Met de negenjarige merrie Catelaya (v. Cachas) snelde onze landgenoot foutloos door het parcours in 69.29 seconden. Dit leverde hun meteen de eerste plaats op. De Italiaanse Elisa Ottobre volgde op de tweede plaats met de schimmelruin Cadanz (v. Mr Blue). Dit duo kwam door de chrono na 70.36 seconden. De derde plaats werd ingenomen door de Brit Jack Ryan met Cavalier Teaca (v. Glidawn Diamond). Voor hun noteerden we 71.20 seconden.

In de top vijf zagen we Sienna Charles met Chaitanya (v. Cartani) en Jason Fauley met Castlefield Vegas (v. Cassino). Zij finishten na respectievelijk 71.30 seconden en 72.48 seconden.

Verder zien we Alexander Housen op een twintigste plaats met Galoubet Fravanca (v. Caretino), Simon Morssinkhof met Vivolta de Gree (v. Diamant de Semilly) op de 22ste plaats, Thibeau Spits met Jericho Dwerse Hagen (v. Vertigo Saint Benoit) op de 30ste plaats en Mathias Hazebroek op de 43ste plaats met Jurre (v. Toulon).