Steve Guerdat ziet BWP merrie Hannah vertrekken

Transfer
26 mrt 2019
Door Horseman Kristof

's Werelds nummer één ruiter Steve Guerdat is één van zijn GP-paarden kwijt! Aan Studforlife laat de Zwitser weten dat hij afscheid heeft moeten nemen van de BWP merrie Hannah!

De 12-jarige Hannah, een dochter van Dulf van den Bisschop, won begin deze maand nog een 1m50 rubriek op de vijf sterren wedstrijd van Doha.

Volgens haar eigenaar José Pablo Salgado bleven de prestaties onder de verwachtingen en kiest hij daarvoor om een andere ruiter in het zadel te laten zitten. Wie de volgende ruiter zal worden is nog niet bekend.

Sinds begin 2017 vormde Guerdat een duo met Hannah. Tijdens hun eerste vijf sterren wedstrijd wonnen zij op de CSIO van Lummen meteen de Grote Prijs. Enkele maanden later wonnen zij ook de Grand Prix op de vijf sterren CSIO van Falsterbo. In de Grote Prijs van St. Gallen eindigden zij op de vijfde plek. Later op het jaar was er ook nog winst in de Wereldbeker van Stuttgart.
Vorig jaar was er eveneens winst in 1m55 reeks op de CSIO van Rome en legden ze in de landenwedstrijd van Aken twee foutloze omlopen af.

Bron: 
Studforlife