Starhorses verkoopt jonge talenten via Z Online Auction (deel 2)

Promo
22 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

Dit weekend is het zover. Dan zullen 23 paarden van Starhorses online geveild worden via Zangersheide. Van 24 tot 27 februari kan u uw kans wagen om een van deze paarden aan te kopen. Vorige week stelden we de internationale springpaarden al voor in deel 1. Nu is het tijd om enkele jongere talenten voor te stellen.

Landiamo S (Andiamo Z x Darco) is een zevenjarige BWP hengst. Zijn moeder is Viagra 2000, die zelf tot op 1.50m niveau sprong. Landiamo werd ondertussen al goedkgekeurd bij AES voor de dekdienst. Onder het zadel van Thierry Goffinet was hij al succesvol bij de jonge paarden. Zo won hij vorig jaar nog de finale voor zesjarige paarden in Vilamoura en ze namen ook deel aan het WK voor vijf- en zesjarige paarden.

Zijn leeftijdsgenoot Lexus - V (Clinton x Landor S) is eveneens goedgekeurd voor de dekdienst bij AES. Voor deze bruine hengst was er hetzelfde traject als Landiamo. Hij nam deel aan het WK voor vijf- en zesjarige paarden en op internationale rubrieken voor jonge paarden waren er al heel wat foutloze rondes en overwinningen.

Verder op het lijstje zien we de zesjarige Milton-S (Clinton x Poor Boy). Deze hengst werd goedgekeurd bij BWP en AES. Vorig jaar konden we Milton al aan het werk zien bij de vijfjarige paarden op de internationale wedstrijd in Vilamoura waar hij vijf op vijf keer foutloos wist te springen.

Crush From Second Life Z (Chellano Z x VDL Groep No Limit) is de misschien wel de uitblinker van dit lijstje met jonge paarden. Deze zesjarige ruin werd vorig jaar Belgisch kampioen bij de vijfjarige paarden in Gesves. Starhorses kocht de schimmel in 2012 aan op de Z Quality Auction.

De vijfjarige hengst Nathan van Heiste (Cabrio Z x Contact vd Heffinck) is een zoon van de bekende hengst Cabrio Z. Deze schimmelhengst won onder het zadel van Olivier Phillipaerts de Grote Prijs van de wereldbekende concours in Spruce Meadows.

Het laatste jonge talent dat we vandaag zullen voorstellen is de vijfjarige Nepal S (Kannan x Toulon). Deze vijfjarige ruin is de eerste zoon van Think Twice 111 Z. Deze merrie wist twee jaar geleden zowel Belgisch Kampioen als Wereldkampioen te worden bij de zevenjarige paarden.

In het derde deel zullen we de nog jongere talenten van de veiling voorstellen.

Alle veilingpaarden zijn terug te vinden op de website van Zangersheide.