Pieter Devos wint de 'Nickstead Masters'

Jumping
02 dec 2016
Door Horseman Kristof

De derde editie van de 'Nickstead Masters' in het Woutershof te Kuringen kon vanavond opnieuw op veel belangstelling rekenen.

Parcoursbouwer Luc Verboven had voor de twaalf deelnemers een knap en pittig parcours neergezet. Na de eerste ronde moesten we al afscheid nemen van vier combinaties.

Uiteindelijk zouden er drie combinaties over blijven voor de barrage. Organisator Guido Hornesch mocht met Ti Amo, het voormalige paard van Nick Motmans daarin de spits afbijten. Zij kregen al vroeg in hun barrage een springfout aangerekend en haalden de finish met 4 strafpunten in een tijd van 36:55 seconden.

Belgisch kampioen Pieter Devos, vorig jaar al dicht bij de overwinning, volgde nadien met Gin D. Zij bleven foutloos in een snelle tijd van 33:00 seconden. Jos Verlooy wist meteen wat hem te doen stond als laatste starter. Met Balloon ging hij super snel naar de laatste hindernis, die van Sentower Park (1m65), hij leek op weg naar de overwinning, maar toen ging die laatste balk tegen de vlakte na een snelle tijd van 32:23 seconden.

Sam Polleunis (Idam Fravanca) en Jody Bosteels (Daytona de Muze) deelden de vierde plaats.

Voor winnaar Pieter Devos was er een cheque van 2.500 euro.

Pieter Devos: "Graag wil ik om te beginnen een groot applaus vragen voor de organisatie. Het is nu al het derde jaar op een rij dat zij deze prachtige memorial organiseren. Ik ben des te blijer dat ik Nick zijn troffee kan winnen."