Pieter Devos toont zijn goede vorm in Genève

Jumping
06 dec 2018
Door Horseman Kristof

Pieter Devos, dit jaar winnaar van de Wereldbeker wedstrijden in Bordeaux en Stuttgart, heeft op CHI de Genève een goede start genomen.

De eerste dag op deze vijf sterren concours werd afgesloten met een 1m55 rubriek. Tien combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage, enkel Scott Brash en Ursulla XII kwamen daarin niet meer aan de start.

Pieter Devos reed zijn WEG-paard, de 14-jarige BWP ruin Espoir (v. Surcouf de Revel) naar een tweede plaats in 37:80 seconden. De winst ging naar Stephex Stables ruiter Daniel Deusser en de 11-jarige Calisto Blue (v. Chacco Blue). Met het voormalige paard van Koen De Waele won hij in een tijd van 37:31 seconden. Eind oktober zegevierde het duo in de Wereldbeker van Verona.

Simon Delestre werd derde (38:29) met Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray). De vierde plek was voor Henrik von Eckermann en Toveks Mary Lou (v. Montendro). Regerend Europees kampioen Peder Fredricson behaalde met de sBs'er H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof) een vijfde plaats. Met het voormalige paard van Nicola Philippaerts pakte Fredricson op de Olympische Spelen in Rio nog een zilveren medaille.

Niels Bruynseels, die morgenavond aan de start komt in de Rolex Top Ten Final, noteerde met de sBs ruin Delux van T&L (v. Toulon) één strafpunt voor tijd.

Klik hier voor de uitslag.