Patrick Nisbett wint de Grote Prijs 'Jump with Friends'

Jumping
19 jun 2018
Door Horseman Kristof

Vijf vrienden kregen begin april het idee om tijdens het weekend van 16 en 17 juni een regionale HGVBB concours te organiseren bij Stoeterij Mivaro in Dilbeek. Ondanks de korte periode om dit te organiseren en ook nog eens de examen periode erbij, kon de organisatie rekenen op twee dagen mooie sport met heel wat belangstelling en proeven die allemaal meteen volzet waren.

In de Grote Prijs 'De Vershoeve en de Grenshoeve' kregen we tien combinaties terug in de barrage. Het zag er lang naar uit dat Ben De Craene van Stal Den Bisschop deze Grand Prix zou winnen met zijn dekhengst Comme d'Api vd Hacienda Z. Maar helemaal op het einde zette Patrick Nisbett met Jahwara d'Ysenbeeck een snellere tijd neer, waardoor zij drie seconden sneller waren en zo deze Grote Prijs op hun naam wisten te schrijven. Jan Lamberts en Hatchoum LV Z eindigden op de derde plaats. Frederik Wuytack werd vierde met Fento Chin S. Voor Ellen De Swert en Escape was er als snelste vierfouter in de barrage een vijfde plaats.

Vier overwinningen voor Danny Van Es

Danny Van Es was duidelijk de man in vorm tijdens Jump with Friends, want hij won maar liefst vier rubrieken. Op zaterdag won hij met Zico V zowel de 1m10 als 1m20 reeks. In die 1m20 rubriek verwees hij Ellen De Swert en Escape naar de tweede plaats. Lynn D'Have en Espri van de Hermitage eindigden op de derde plaats. De top vijf werd vervolledigd met Jan Lamberts (Hatchoum LV Z) en Rudi Vrolix (Epotero B).

In de andere proef werd Van Es ook nog eens tweede met Go For It Ninohorse. Brent De Wachter volgde op de derde plaats met Winsome's Victory. 
Van Es en Go For It Ninohorse zegevierden ook in de 1m15 rubriek. Daarin werd hij met Zico V eveneens derde. Regerend HGVBB kampioen Gert Bosmans behaalde een tweede plaats met Grand Fou.

Over een hoogte van 1m05 sprong Van Es naar de overwinning met Go For it Ninohorse. Robyn Gruwe en Poesie de Vizy wonnen de 1 meter rubriek.

Klik hier voor de uitslag.