Olivier Philippaerts grijpt naast WB-winst in Oslo

Jumping
14 okt 2018
Door Horseman Kristof

De Belgische springruiters hebben tijdens de eerste Wereldbeker manche van het seizoen meteen een goede start genomen in Oslo. Van de vijf landgenoten wisten er drie zich te plaatsen voor de barrage.

Olivier Philippaerts is de snelste van het deelnemersveld

Karel Cox mocht als eerste Belg starten in de barrage. Hij leek op weg naar de leiderspositie, maar met de 9-jarige KWPN ruin Evert (v. Amadeus) kreeg hij in een tijd van 44:71 seconden een fout op de laatste hindernis. Vorige week won het duo nog de Grote Prijs in Birmingham. Voor Evert was het zijn WB-debuut in Oslo.

Pieter Devos en de BWP ruin Espoir (v. Surcouf de Revel) waren ook op weg naar een goede klassering, maar op de dubbelsprong kregen zij vier strafpunten aangerekend in een tijd van 45:36 seconden.
De laatste Belg in de barrage was Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (v. Landzauber). Zij namen veel risico met een korte wending naar de stijlsprong en noteerden daar vier strafpunten. Ze haalden met hun 43:94 seconden wel de snelste tijd van het deelnemersveld, maar eindigen hun deelname op een achtste plaats. Cox werd tiende en Devos eindigde zijn deelname op een elfde plaats.

Gudrun Patteet kreeg met de 12-jarige Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) één springfout en eindigde op de zestiende plaats. Voor Christophe Vanderhasselt en Identity Vitseroel (v. Air Jordan 2) waren er acht strafpunten na twee fouten op de dubbelsprong.

Douglas Lindelow pakt de maximale Wereldbeker punten

In totaal kwamen er twaalf combinaties aan de start van deze barrage. Daarvan wist Douglas Lindelow al vrij snel de winnende tijd van 44:67 seconden neer te zetten met de Cardento zoon Zacremanto. Als laatste starter haalde Kevin Staut met Silver Deux de Virton HDC (v. Kashmir van Schuttershof) de finish in 45:51 seconden, waardoor zij op de tweede plek eindigden. Edwina Tops Alexander deed met de KWPN merrie California (v. L'Esprit) ook nog een aardige poging, maar eindigde in 45:56 seconden op de derde plaats. Luca Maria Moneta en Connery (v. Cordobes II) werden vierde in 46:00 seconden. Zijn landgenoot Michael Cristofellti eindigde op de vijfde plaats met Belony.

Klik hier voor de uitslag.