Nieuwe overwinning voor Jan Claeys bij De Zilveren Spoor

Jumping
20 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

In Moorsele bij De Zilveren Spoor wordt dit weekend op tweesterren niveau gesprongen. Zo werd er daarjuist nog een 1.30m proef over twee fasen gereden waarin 25 combinatie aan de start verschenen. Winst bleef in eigen land.

Het was Jan Claeys die nogmaals naar de overwinning wist te rijden. Met de negenjarige merrie Judy van de Beekhoek (v. Wandor van de Mispelaere) bleef hij foutloos in een onklopbare tijd van 23.01 seconden. Vincent Lambrecht volgde op de tweede plaats met de vosse ruin Velours de Baudry (v. Alcamera La Silla). Voor hun noteerden we nul strafpunten in 24.29 seconden. De Italiaanse Andrea Calabro wist met de SBS-ruin Djingle de Cense d'Heure (v. Ogano Sitte) exact dezelfde tijd neer te zetten als Vincent Lambrecht. Zo was er dus een gedeelde tweede plaats.

Verder in de top vijf zagen we Gilles Nuytens met Foulon Z de Wulf Selection (v. H&M Forever d'Arco Ter Linden) en Kessy van Berlo met California 70 (v. Cancoon). Zij finishten in respectievelijk 24.40 seconden en 25.48 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.