Nicola Philippaerts start de dag met klassering in Aken

Jumping
18 jul 2018
Door Maxine Van Molecot

Op het CHIO in Aken werd de dag gestart met een 1.45m proef tegen de klok. In deze proef kwamen 45 combinaties aan de start. Net als gisteren zagen we nog heel wat ruiters die een rustige ronde reden om hun paarden te laten wennen aan de immense arena. Zo waren er heel wat combinaties met tijdsfouten.

De overwinning ging naar de Ier Darragh Kenny en de negenjarige ruin Cacan (v. Clapton). Zij bleven foutloos in een tijd van 65.64 seconden. Zo bleef het duo ruim voor op de concurrentie. De in België gebaseerde Egyptenaar Abdel Saïd volgde op de tweede plaats met de bruine merrie Venise du Reverdy (v. Quidam de Revel). Zij kwamen door de finish na 67.58 seconden. De Fransman Thierry Rozier maakte de top drie compleet met de negenjarige merrie Star (v. Singulord Jot, Oes). Voor hun was er een nulrit in 70.01 seconden.

Verder in de top vijf zagen we kersvers Europees Kampioen bij de Young Riders, Harry Charles, met Controe (v. Wender R) en de Braziliaan Pedro Veniss met For Felicila (v. For Pleasure). Zij finishten na respectievelijk 70.85 seconden en 71.13 seconden.

Onze landgenoot Nicola Philippaerts klasseerde zich nog net met de BWP ruin Krapuul F (v. Diamant de Semilly). Dit duo kwam met een tijdsfout door de chrono na 84.16 seconden en werd zo nog twaalfde.

Klik hier voor de volledige resultaten.