Mugano van Klapscheut en Untouchable leveren de winnende veulens in Wambeek

Fokkerij
27 jul 2017
Door Horseman Kristof

De 'Dag van de fokker powered by Immofluisteraar' van BWP Wambeek was afgelopen zaterdag opnieuw een groot succes. Meer dan 50 veulens waren naar Sportstal Vanderhasselt in Ternat afgezakt om deel te nemen aan deze wedstrijd.

In de reeks voor vrouwelijke veulens ging de winst naar Ramona van Klapscheut (Mugano van Klapscheut x Quasimodo vd Molendreef). Vader Mugano won afgelopen winter nog de nationale hengstencompetitie. Zij was zonder twijfel de meer dan verdiende winnaar in deze reeks. Van Klapscheut is de fokkerij van Emile Van Rossem. Royal Kontiki AB De Barisy (Kato T x Vivaldi du Seigneur) van Bart Hautman behaalde een tweede plaats. De dekhengsten uit de regio hun nakomelingen vielen duidelijk in de smaak want ook de nummer drie was afkomstig van een vader uit het gewest met Cahlista Z (Chaiton F Z x Light On) van Thomas Van Laethem.

Bij de mannelijke veulens zag de jury heel wat goede veulens de revue passeren. Na lang beraad werd Rigoureaux van de Sprietmolen (Untouchable x Flipper D'Elle) van Kristof Hanssens uitgeroepen tot kampioen van zijn reeks. Zijn moeder My Mystic Lady van 't Roosakker is de halfzus van Doree van 't Zorgvliet.
De familie Van Ongeval van het Godselbos werd tweede met Rohan van het Godselbos (Cornet Obolensky x Orlando). De moeder van Rohan is Corlande van Godselbos, zij is de volle zus van Wereldkampioen Gangster de Longchamps.
Rivello D'Hamwyck (Tangelo van de Zuuthoeve x Toulon) van fokker Vergauwen - Van Impe behaalde een derde plaats. Rivello komt uit dezelfde moeder als Orak D'Hamwyck (v. Tobago Z) die zowel in Mechelen als op de National Freejump Contest in Ternat het vrijspringen bij de 2-jarigen won.

Klik hier voor alle uitslagen.