Michael Whitaker heer en meester in GP Antwerpen

Jumping
22 apr 2017
Door Horseman Arnout

Met amper twee foutloze combinaties na de eerste twintig starters, was het al snel duidelijk dat parcoursbouwer Luc Musette met zijn team een parcours van zwaar kaliber aan de ruiters had voorgeschoteld. Finaal bleven tien combinaties zonder fouten en dus mocht ook John Whitaker op Cassini's Chaplin (v. Cassini I) ondanks een tijdsfout van start gaan in de apotheose van vier dagen Jumping Antwerpen.

In die tweede omloop van de GP5* was de Belgische Colombiaan Dayro Arroyave de eerste die dubbel foutloos reed. Met zijn pas negenjarige Uciano de la Botte (v. Luccianno) kwam hij in 39,85 seconden over de finish. Lang kon hij die leiding echter niet vasthouden. Daniel Deusser heeft zijn Cornet d' Amour weer in topvorm en snelde naar een foutloze rit in 37,57. Ook hij moest bij de volgende starter alweer de koppositie afgeven. Michael Whitaker reed Jb's Hot Stuff (v. Locarno) onweerstaanbaar naar 37,20 seconden en de overwinning.

De zeven volgende combinaties beten stuk voor stuk hun tanden stuk op de strakke tijd van de Brit. Daniel Deusser strandde op plaats twee. Laatste starter Piergiorgio Bucci en Casallo Z (v. Casall) grepen de derde stek.

Voor de drie Belgen in deze tweede manche was er minder succes. Gudrun Patteet en Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso Z) stond finaal op plaats zeven. Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love, v. Landzauber) en Niels Bruynseels (Cas de Liberté, v. Cracky Z) sloten aan op de plekken tien en elf.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: 
Horseman.be