"Meet the toppers" winnen de speedproef tijdens Jump with Friends

Jumping
19 jun 2018
Door Horseman Kristof

Voor de eerste editie van Jump with Friends pakte de organisatie uit met een programma waar iedereen kon aan deelnemen. Zo stond zaterdagavond in het teken van de jeugd met hun pony's.

Om 20u30 was er het kruisjespringen powered by Winterjumping.be waar meer dan 30 jonge ruiters voor het eerst een parcours afwerkten onder het toeziende oog van de hele familie die naar Stoeterij Mivaro was afgezakt.

Vanaf 22 uur ging het kunstlicht aan voor de speed showproef "DAF De Plecker - Pauwels". Daarin streden 25 ponyteams, telkens bestaande uit twee ruiters, om de overwinning in een parcours waar de hindernissen gebouwd stonden op een hoogte van 80 cm.

Het ging er snel en spannend aan toe. Maar uiteindelijk waren het "Meet the toppers" die deze showproef wisten te winnen. Het team bestond uit Vic De Plecker (Donita van den Ham) en Chloe Hoste (Kita). 
Vic won niet alleen zijn eigen sponsorproef, met "De DAF boys" werd hij ook nog tweede. Hij deed daarvoor beroep op Limoges Ter Dolen. Zijn teamgenoot was dit keer Louis Van Hemelrijck met Waaie Q Etoyca.

Op het podium kregen zij het gezelschap van "De Wiwi's" met Winter Jans (Angel) en Wies Peeters (Meverick).

Video prijsuitreiking: