Lander De Bruyn vooraan bij de 7-jarigen

Jumping
14 dec 2018
Door Horseman Kristof

De Fransman Robinson Maupiler heeft op de Christma Show in Lier de 'Prijs De Sutter Naturally' gewonnen. Deze proef was voorbehouden voor 7-jarige paarden.

Net geen zestig combinaties kwamen aan de start in deze reeks. Het zag er lang naar uit dat de Braziliaan Caio Carvalho Filho deze proef zou winnen, maar helemaal op het einde was het Robinson Maupiler die net iets sneller bleek te zijn. Na een vierde plek gisteren, won hij dit keer met de Holsteiner merrie Dassina Va (v. Nonstop). Dassina komt uit een sterke internationale stam. Haar halfbroer is de hengst Quintago I. Verder in deze stam zien we ook Cassini I, Cassini II en Clarimo Ask terug.

Carvalho eindigde met de sBs'er Fauve DB (v. Gitano) op een tweede plaats. Het duo won vorig jaar goud op het BK in Gesves bij de 6-jarigen. Voor Lander De Bruyn en de BWP'er Lente van 't Nief Geel (v. Chopin van het Moleneind) was er een derde plaats. Maupiler werd ook nog vierde met Gladdys (v. Vigaro). Jeroen De Winter en L'Innocence van 't Meulenhof (v. Diamant de Semilly) zagen we terug op een vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.