Karline en Christophe De Brabander blikken terug op een bijzondere dag in Parijs

Blog
03 dec 2016
Door Horseman Kristof

Gisteren stond in Parijs de tweede wedstrijddag op het programma. Voor onze gastbloggers van dienst Karline en Christophe De Brabander was het een geslaagde en bijzondere dag.

"Hallo iedereen hier zijn we weer. Gisterenavond was de gala avond. Een leuk initiatief van de organisatie en sponsors om iedereen te vragen voor zo'n soiree. Na een zeer lekker(!) hapje en drankje zijn de vrouwen richting de vrachtwagen gegaan maar de heren hebben de PR van Stal de Muze nog wat onderhouden. 

Toen Annelies en ik deze ochtend nog maar net wakker waren, kregen we al telefoon van Christophe. Die was blijkbaar heel gemotiveerd want hij was al in de stallen en kwam de paarden voederen.  

Rond 10u moesten Christophe en Genève aantreden. Terwijl we aan het inspringen waren belde trainer Geoffrey nog voor de laatste nodige tips. Het parcours was heel goed gereden. De supporters aan de kant stierven bijna van de stress maar Christophe had alles onder controle en kwam oorspronkelijk 5 seconden sneller over de meet als zijn voorganger. Christophe blij omdat hij goed gereden had na de valse start van gisteren en wij blij met het nieuwe Longines deken. (In de 1 ster zijn er enkel natura prijzen en zo mocht Christophe nog een chique nieuw paar schoenen gaan uitkiezen). 

Tijdens het wachten van Christophe zijn proef heb ik Fantomas en Elvis losgereden. Alles voelde goed aan. Fantomas moest niet aantreden vandaag. Elvis had rond 15u het 1.45m op het programma. In afwachting zijn we samen met papa en zijn vrienden iets gaan eten. 


In de paddock verliep alles naar wens met Elvis. Hij liep echt goed. Ik zag het ook helemaal zitten. Maar in de ring verliep het niet zoals gewenst. Al reeds op hindernis 2 viel er een balk. En toen ik nog eens een steek liet vallen in de driesprong besloot ik het maar voor bekeken te houden uit respect voor mijn paard. Nadien in de paddock heb ik nog 2 kleine oxers gesprongen en alles voelde terug goed aan. Tomorrow is an other day! 

We hebben de barrage niet meer gezien maar Zoë moet echt een mooie ronde gereden hebben en was een verdiende winnares. 
De proef daarna was het weer Stephex Stables aan de winst met Lorenzo de Luca die een ongelofelijk snelle barrage reed. 

Straks gaan we nog naar de speed challenge kijken en dan op tijd richting vrachtwagen want morgen voormiddag staan er 2 proeven op ons programma. Christophe treedt morgen niet aan maar doet op zondag zijn debuut in de 1.30m GP van de 1 ster. 

Op naar morgen!"

Bron: 
Foto's Severine Moronval