Jos Verlooy is de nieuwe kampioen van België

Jumping
21 sep 2019
Door Horseman Kristof

Jos Verlooy volgt Dominique Hendrickx op als nieuwe kampioen van België!

De ruiter van Euro Horse stond voor aanvang van de finale op een tweede plaats, maar na twee springfouten van de nummer één in het klassement Niels Bruynseels steeg hij naar de eerste plek. In de laatste en beslissende ronde mocht de ruiter uit Grobbendonk maximum één springfout krijgen om dit kampioenschap te winnen. Halverwege zijn parcours ging er één balk tegen de vlakte. Verlooy wist zijn focus te behouden en zo na zijn twee EK-medailles nu ook BK-goud! Tijdens dit BK deed Verlooy beroep op de Oldenburgse ruin Varoune, een zoon van Verdi die vader Axel enkele maanden geleden in Duitsland kocht.

Het zilver is voor Pieter Clemens en brons voor Wilm Vermeir. Clemens maakte tijdens deze finale geen enkele fout en pakt zo zijn derde BK medaille al op vier jaar tijd. Onder het zadel had hij de BWP'er Icarus (v. Querlybet Hero). Vermeir rekende op de BWP ruin King Kong d'Avifauna (v. Beaulieu's Thinkg Big). Voor aanvang van de finale stonden beide ruiters op plaatsen zeven en zes.

T&L ruiter Frederic Vernaet eindigde met de sBs hengst Dieu Merci van T&L (v. Toulon) net naast het podium. De vijfde plek was voor Gregory Wathelet en de Zangersheide ruin Picobello Full House Ter Linden Z (v. Forever D'Arco Ter Linden).

Klik hier voor de uitslag.