Ieren zetten het 'Championat of Stadt Basel' naar hun hand

Jumping
13 jan 2019
Door Horseman Kristof

De Ierse ruiters blijven samen met de Zwitsers de vijf sterren competitie domineren in Basel!

Na de 1m50 hoge basisomloop van het 'Championat of Stadt Basel' wisten acht combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Zes anderen kregen te maken met een strafpunt voor tijdsoverschrijding.

Met een tijd van 44:08 seconden sprong de Ier Billy Twomey naar de overwinning. Hij deed beroep op de Westfaalse Lady Lou (v. Lord Z). Zijn landgenoot Denis Lynch volgde met Dito (v. Diarado) op de tweede plaats in 45:43 seconden. De Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar loodste Uqualin du Saulcy (v. Quincy) naar de derde plaats.

Lucia Le Jeune Vizzini zagen we met de 10-jarige Cabalgaro Z (v. Calvados Z) terug op de vierde plaats. Bertram Allen en GK Casper (v. Canto 16), op vrijdag nog goed voor winst, behaalden dit keer een vijfde plaats. Ondanks hun snelle tijd van 42:97 seconden gingen zij door de finish met vier strafpunten.

Ook Pieter Devos was sneller dan Twomey! Hij haalde met Gin D (v. Clinton I) de eindmeet in 43:30 seconden, maar zij konden niet foutloos blijven. Zo eindigden zij op een zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.