Horseman Online Auction sluit af met topprijzen

Fokkerij
25 sep 2017
Door Horseman Kristof

Na een zeer succesvolle editie van de ‘Horseman Elite Auction’ in het Azelhof te Lier eerder deze maand, was er de voorbije dagen een online vervolg via Horseman.be. Naast een hippische nieuwssite is Horseman ook een online veiling platform. Daarop werden sinds donderdag veulens, embryos en fokmerries te koop aangeboden. De veiling is zonet afgelopen met een gemiddelde prijs van 14.500 euro voor de negen veilingloten.

De bezielers van dit online project zijn Pieter Goyvaerts, Geert Helsen, Sven Bols, Axel Verlooy en Kristof De Pauw. Zij selecteerden voor deze veiling nakomelingen uit stammen met wereldfaam. De kopers kwamen van overal ter wereld.

De topper van deze veiling was het embryo van Cumano uit een Caretino moeder die uit de stam komt van de goedgekeurde hengsten Uno en Acapulco Z. Het embryo werd voor 25.000 euro verkocht aan een koper uit Estland. Diezelfde koper kocht ook het embryo van Vigo d’Arsouilles uit een Kannan merrie die uit de stam komt van Panama du Seigneur. Hiervoor werd er een bedrag van 16.000 euro betaald.

Bij de veulens was er veel interesse voor het merrieveulen Reve van de Pereboom. Zij is een dochter van Comme Il Faut en haar moeder Nauwsika van de Pereboom (v. Thunder van de Zuuthoeve) is de volle zus van het Olympische paard Gunder. De nieuwe Amerikaanse eigenares betaalde een bedrag van 18.000 euro. Het veulen zal tot zijn vier jaar via het opfokproject van Horseman in België verblijven.

Star Horses (België) investeerde in twee hengstenveulens met Daikon van de Fruitkorf Z (Darco x Lord Z) en Red Devil van de Hooghoeve (Elvis ter Putte x Canturo). Zij werden verkocht voor 11.000 en 9.500 euro.

Er werden ook fokmerries geveild. De merrie Indra M (Clinton x Calido I), die drachtig is van Diamant de Semilly, is verkocht voor 18.000 euro. Indra M haar moeder is de volle zus van Russel en Coup de Coeur. Zij werd aangekocht door een Belgische koper.

Het “Horseman Online Auction” team is intussen al volop bezig met de collectie van de volgende veiling samen te stellen.