Hippomundo neemt paarden-blaadjes.nl over

Varia
21 dec 2017
Door Horseman Kristof

Hippomundo.com, de toonaangevend site voor wat betreft pedigrees, sport resultaten en rankings heeft zopas paardenblaadjes.nl overgenomen. Op paarden-blaadjes.nl vind je alles in verband met het houden en trainen van paarden.   

Koen Terryn, oprichter van Hippomundo: Paardenblaadjes paste perfect in onze betrachting om met Hippomundo een nog ruimer publiek aan te spreken dan we tot nu toe deden.

Hippomundo wordt maandelijks bezocht door 45.000 à 50.000 individuele paardenliefhebbers. Tijdens de maand november 2017 bijvoorbeeld werden maar liefst 203.456 pedigrees bekeken.  Onderzoek leerde ons echter dat de bezoekers hoofdzakelijk bestaan uit eigenaars, fokkers, ruiters, handelaren enz. . 
Laat ons zeggen de meer professionelen en semiprofessionelen .   Ergens ook logisch aangezien Hippomundo tot op vandaag hoofdzakelijk gekend is omwille van zijn pedigrees, sportresultaten en rankings.      

Er zijn evenwel veel meer paardenliefhebbers! Uit een recente studie van de FEI blijkt dat er maar liefst 750 miljoen paardensportliefhebbers zijn waarvan 37 miljoen minstens 1 x per week hun sport beoefenen. Een groot aantal daarvan droomt ervan om later professional te worden. Hippomundo wil daarop inspelen en deze mensen helpen om de stap te overbruggen. Daarnaast willen we onze bezoekers continue vers leesvoer bezorgen, noem het een continue promotie voor onze geliefde sport naar een breder publiek toe. Ook voor de stamboeken en de meer dan 1000 bedrijven die gebruik maken van de diensten van Hippomundo is dit goed nieuws omdat ook zij straks mee gaan genieten van deze nieuwe instroom belangstellenden.   

‘Een positieve toekomst voor de verdere ontwikkeling van de paarden-blaadjes.’, aldus Bep Herrewijnen. ‘Paarden-blaadjes zag ongeveer 7 jaar geleden  het daglicht en sindsdien heb ik de paarden-blaadjes steeds verder uitgebreid zodat er voor alle paardenliefhebbers zeer concrete en bruikbare informatie op te vinden was. Dit ging van giftige planten in de weide tot de verzorging van de paarden. De belangrijkste informatie echter betreft het dressuur rijden en het springen met paarden met vele praktische oefeningen. Mijn man stimuleerde mij door positief kritisch de geschreven teksten te lezen en de tekeningen te bekijken. Ik verkocht ook drie kleine boekjes met tal van oefeningen voor de spring- en de dressuur ruiters. Trouwens die boekjes zullen ook na de overname nog steeds te koop zijn. Ik ben tevreden dat een toonaangevende site zoals Hippomundo.com interesse heeft om ons levenswerk verder te zetten.’

Bron: 
Persbericht Hippomundo