Filip Kindt is de nieuwe manager voor de Belgische mensport

Overige sport
13 mrt 2018
Door Horseman Kristof

De KBRSF mencommissie besliste om de internationaal ervaren tweespanmenner Filip Kindt aan te stellen ter vervanging van Françoise Thiry die eind 2017 besliste, om te stoppen. Filip Kindt (°1959) woont in Welden, nabij Oudenaarde en is sedert 2009 in de FEI databank geregistreerd als menner in de tweespan paarden reeks. Zo nam hij deel aan 3 WK’s: In 2009 Kecskemet (HUN), in 2013 Topolchianky (SVK) en in 2017 op het laatste WK in Lipica (SLO). Kindt zelf is een fanaat van Lipizzanerpaarden. Als manager van bedrijven in de internationale houtsector reist hij veel en legde aan de KBRSF mencommissie meteen een stappenplan voor om de functie in te vullen.

Filip Kindt zal zich eerst concentreren in de voorbereiding naar het WK enkelspan paarden toe, die dit jaar plaatst vindt, van 29.08 tem 02.09 in Horst-Kronenberg (NED).

“De tijd wordt krap. Gezien de korte tijdspanne voor het WK enkelspannen, is de enige manier om snel vooruit te geraken een korte audit van de verschillende kandidaten. Dit zal toelaten het kaf van het koren de scheiden. Ik wil enkele kandidaten zelf laten beslissen dat hun kandidatuur niet relevant is of te voorbarig. Dit maakt de keuze voor de wedstrijd van Kronenburg misschien iets eenvoudiger?  Een afspraak met Francoise Thiry  en Felix Brasseur kan mij op de hoogte brengen van enige historiek, met referentie tot de reeds gedane  training in Gesves voor deze reeks. Er is een strikte timing te volgen: binnen 7 dagen moet de selectie voor de CAI 3* Kronenberg (NED) beslist worden. Dit is een aanloopwedstrijd op dezelfde locatie van de WK. Binnen 15 dagen is er een training voorzien en dan moeten we alle paarden nog diergeneeskundig laten screenen voor een “fit to compete”. Werk aan de winkel dus,” aldus de gedreven ondernemer.

“Na de begeleiding van de enkelspan paarden, staan de tweespan paarden op het programma. Die hebben pas volgend jaar hun WK zodat daar nog wat tijd voor een invulling is. Maar toch zien we Filip doorgroeien om de manager voor de paarden te worden. Gezien we geen halfwerk willen doen en we ook de pony’s optimaal willen begeleiden zijn we nog op zoek naar iemand die de pony’s zal begeleiden. Ik hoop u daar binnenkort van te kunnen informeren,” aldus Jan Devaere, Voorzitter van KBRSF mencommissie.

Bron: 
KBRSF - Mark Wentein