Domino vd Middelstede gaat met wedstrijdpensioen

Jumping
10 dec 2018
Door Horseman Kristof

Jos Verlooy heeft via zijn Facebookpagina officieel het pensioen van zijn toppaard Domino aangekondigd!

De 15-jarige BWP ruin werd bij Jef Adriaensen geboren onder de naam Domino vd Middelstede. Hij is een zoon van Thunder van de Zuuthoeve. Sinds zijn 7 jaar kwam hij bij Euro Horse in Grobbendonk terecht. Het was de toen 14-jarige Jos Verlooy die mocht plaatsnemen in het zadel.

Hun eerste succes was goud op het BK bij de Junioren in 2012. Met het Belgische Junioren team namen zij deel aan de Europese kampioenschappen in 2011 en 2012. Tijdens het EK in Ebreichsdorf (2012) wonnen ze met het Belgische team een zilveren medaille. Individueel eindigden zij toen net naast het podium op een vierde plaats.

EK bij de Senioren op 17-jarige leeftijd

Geen Young Riders periode voor Verlooy, maar meteen deelname aan het Europees kampioenschap bij de Senioren in het Deense Herning. Op 17-jarige leeftijd wist Verlooy zich te plaatsen voor de finale met Domino.

Twee jaar later volgde deelname aan de Wereldruiterspelen in Caen. Datzelfde jaar wonnen zij de vijf sterren Grote Prijs van Los Angeles. Dit was voor Verlooy zijn eerste Grote Prijs op het allerhoogste niveau dat hij won.
Een jaar later namen zij ook deel aan de Wereldbeker finale van Las Vegas. Bij hun Wereldbeker finale debuut eindigden zij op een vijfde plaats. In datzelfde vertegenwoordigden zij eveneens de Belgische driekleur op het EK in Aken.

Na het EK verkocht Euro Horse de ruin aan de Amerikaanse Audrey Coulter. Ook met haar was Domino succesvol. Toen Coulter vorig jaar stopte met paardrijden, nam Verlooy de teugels weer over.

Domino sprong in september vorig jaar zijn laatste wedstrijd met Verlooy. Nu mag hij officieel van zijn oude dag genieten.