Corydon van T&L, Bamako de Muze en Cicero Z van Paemel leveren de winnaars in Sint-Niklaas

Fokkerij
13 mrt 2018
Door Horseman Kristof

De nationale presentatiedagen van BWP Sint-Niklaas waren het voorbije weekend opnieuw één groot succes bij Stal Hulsterlo in Meerdonk. Op zaterdag stond alles in het teken van de 2- en 3-jarige springpaarden.

Mosito van het Hellehof nakomelingen laten zich opmerken

De reeks mannelijke 2-jarigen werd gewonnen door Qadim de Regor (Bamako de Muze x Elvis ter Putte) uit de fokkerij van de familie Veldeman. Qadim komt uit de stam van Walloon de Muze. Qatar van 't Paradijs (Mosito van het Hellehof x Kashmir van Schuttershof - fokker Johan Rooms en Ann Van Den Branden) behaalde een tweede plaats. Hij is een halfbroer van de voor BWP goedgekeurde hengsten Oslo van 't Paradijs en Manchester van 't Paradijs. Voor Thunder Boy van 't Laar Z (Thunder van de Zuuthoeve x Contendro - fokker Veerle Feijzer) was er een derde plaats.

Bij de vrouwelijke 2-jarigen won Quirine van de Malecote (Cicero Z van Paemel x Breemeersen Crescendo) van Benoit Cornelis. De tweede plek was voor My Call de Muze Z (Mosito van het Hellehof x Clarissimo Z - fokker Joris De Brabander). Haar overgrootmoeder is Argentina Z, zij is dan weer de moeder van o.a. Ratina Z en Qinaki van den Dael (Iron Man van 't Meulenhof x Eros) van Bart Sunaert behaalde een derde plaats. Een week eerder won Qinaki het vrijspringen in Aalter.

Video My Call de Muze Z:

 

 

Corydon van T&L leverde finale winnaar

De 3-jarige paarden werden opgesplist in een reeks vrouwelijke en mannelijke. De beste vijf van elke reeks gingen door naar de finale. In die finale was Paulus-L (Corydan van T&L x Toulon) van Louis Lenaerts de beste. Hugo Boelens zijn Pusha van d'Abdijhoeve (Jos van d'Abdijhoeve x Baloubet du Rouet) eindigde op de tweede plaats. Voor El Forlap DC - DM (El Torreo de Muze x Malito de Reve - fokker De Dycker Els - De Cock Leon) was er een derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Video Paulus L: