BWP Online Foal Auction: kopers van vorig jaar getuigen

Promo
01 okt 2018
Door Horseman Kristof

Tot vanavond 20 uur kan je bieden op de eerste collectie van de BWP Online Foal Auction. Dat de kopers van vorig jaar alvast tevreden waren, kan je horen uit onderstaande getuigenissen.

Anna Rundcrantz

Rio d’Obolensky JS (Cornet Obolensky x BV Projects Edinburgh) van fokker Geert Spiessens vond een nieuwe thuis in Zweden. Anna runt in Zweden Stall Uppegarden, een kleine, maar selectieve fokkerij. “Ik probeer al heel lang een veulen te fokken van Cornet Obolensky (Windows vh Costersveld), maar de kwaliteit van het diepvriessperma hier in Zweden laat echt te wensen over. Daarom besliste ik om het over een andere boeg te gooien en een nakomeling van hem te kopen. Mijn blik viel meteen op Rio d’Obolensky toen ik hem in de collectie zag. Dat hij via zijn moedersvader ook nog eens teruggaat op Heartbreaker, maakt zijn pedigree extra mooi. Bovendien kon ik best nog wel wat Belgisch springbloed in mijn fokkerij gebruiken”, verduidelijkt Rundcrantz.

Ossi Tapio Loukkojärvi

Ook andere buitenlandse kopers vonden vorig jaar vlot de weg naar het online platform van de BWP Online Foal Auction.

Ossi Tapio Loukkojärvi runt zijn fokkerij in Estland en kocht drie veulens in 2017 via BWP, namelijk Rainbow Girl van de Molendreef (v. Nic Nac Quality), Rising Sun VR (v. Echo van ‘t Neerenbosch) en Ranibra (v. Untouchable 27). Hij verklaart zijn keuze voor BWP. “Op dit moment worden in België de beste springpaarden ter wereld gefokt. Als je dus goede springpaarden wil fokken, dan kan het zeker geen kwaad om wat Belgisch bloed op stal te hebben. Via de BWP Online Foal Auction was het voor ons ook eenvoudig om aan dat bloed te geraken zonder dat we daarvoor de verre verplaatsing moesten doen.”

Axel Verlooy

Voor de Belgische paardensport is het natuurlijk goed als er ook wat veulens in Belgische handen belanden.

Daarvoor hebben we natuurlijk een aantal bekende handelaars, zoals bijvoorbeeld Axel Verlooy. Hij kocht vorig jaar Rolf van het Strateneinde. “Wat mij aansprak in het veulen is natuurlijk in de eerste plaats zijn bloedvoering. Hij is op en top BWP-gefokt via Vigo d’Arsouilles en Darco en hij komt uit een leuke stam waar heel wat spring- en eventingpaarden uit voortkomen. Ik had het veulen niet live gezien, maar uiteraard wel op video en het leek me wel wat. Het is natuurlijk niet optimaal om louter op afstamming te kopen, maar ik vertrouw erop dat de mensen die de veulens beoordelen op de prijskampen hun werk doen en dat ze enkel correcte veulens selecteren. Dat ze recht op hun benen staan en correct gebouwd zijn is eigenlijk het enige dat je bij een veulen al objectief kan vaststellen. De andere talenten komen pas veel later tot ontbolstering.”

Ook voor Axel Verlooy lijdt het geen twijfel dat België op dit moment het epicentrum is van de springpaardenfokkerij. “Het zou vreemd zijn om op dit moment springveulens in het buitenland aan te kopen.”

Tot 20 uur vanavond kan je een bod uitbrengen op de eerste collectie. (klik hier voor de collectie).

Vanaf komende vrijdag start het tweede en laatste deel met BWP veulens. (klik hier voor de collectie).