Benny Naessens blijft buitenlandse ruiters voor in Sentower Park

Jumping
12 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

In Sentower Park in Opglabbeek werd zonet de CSI2* Longines Ranking proef afgewerkt. In deze proef over een hoogte van 1.45m kwamen 70 combinaties aan de start waarvan er maar liefst 27 zich wisten te plaatsen voor de barrage.

Het was Benny Naessens die de Belgische eer hoog hield. Met de negenjarige Just In Time (v. Nonstop) bleef hij alle buitenlandse ruiters voor. Naessens en de zwarte merrie bleven foutloos in een tijd van 37.37 seconden. Ze waren zo bijna een seconde sneller dan de nummer twee.

Het was de Zweedse Jonna Ekberg die deze tweede plaats innam met de eveneens negenjarige merrie Jasmien Vd Bisschop (v. Larino). De Stephex-amazone kwamen door de finish na 38.31 seconden. De Nederlander Johnny Pals maakte de top drie compleet met Abache HL (v. Cantos). Voor deze combinatie noteerden we een foutloze rit in 38.33 seconden.

Verder zagen we een ex aequo vierde plaats. Zowel de Franse amazone Maelle Martin met Tempo du Plix (v. Conterno Grande) als de Nederlandse amazone Lisa Nooren met Dienellie (v. Berlin) kwamen beiden foutloos door de chrono na 38.49 seconden.

Gudrun Patteet eindigde nog op de zesde plaats met Sea Coast Coco Berlini (v. Caspar) en Maarten Driessen werd achtste met Jenco DW (v. Calvaro).

Klik hier voor de volledige resultaten.