Arthur Tanghe wordt Technisch Directeur LRV vzw

Varia
15 feb 2018
Door Horseman Kristof

De Landelijke Rijverenigingen vzw besliste einde 2017 om de functie van directeur op te splitsen in een duobaan en benoemde Maude De Smedt alvast als Operationeel Directeur. In januari werd de draad opnieuw opgepikt om op zoek te gaan naar de geschikte persoon om Maude aan te vullen. Arthur Tanghe (32) beantwoordt volledig aan dit profiel en zal aldus vanaf 26 maart 2018 het team van LRV versterken als Technisch Directeur.

 
Arthur Tanghe is binnen de LRV-werking niet actief geweest als recreatief- of wedstrijdruiter, maar heeft dankzij zijn uitgebreide hippische studies en professioneel parcours wel de nodige kennis en ervaring opgedaan ter voorbereiding van deze functie. Arthur is voor de meeste LRV-leden en paardensportliefhebbers geen onbekend gezicht en LRV is geen onbekende voor Arthur.  Arthur was als AVEVE-vertegenwoordiger op talrijke LRV-evenementen aanwezig,  waar hij zowel op de infostand van AVEVE als tijdens de prijsuitreikingen steeds paraat stond. Binnen de groep AVEVE is Arthur momenteel Technisch Commercieel Verantwoordelijke voor de paardenvoeding van AVEVE, waar hij de strategische lijnen uittekent en de sponsor- en marketingbudgetten opvolgt. 

Het bestuur van LRV vzw is alvast overtuigd van de complementariteit tussen Maude en Arthur en het feit dat zij een mooie tandem zullen vormen om LRV samen te leiden. Samen zullen zij instaan voor het beleid van LRV en elkaars back up zijn, maar dankzij de opsplitsing zullen beide ook de ruimte krijgen om zich toe te spitsen op hun sterktes. In grote lijnen zal Maude, als Operationeel Directeur, voornamelijk instaan voor de leiding van het nationaal secretariaat, de operationele werking van LRV-activiteiten alsook de externe vertegenwoordigingen. Arthur zal, als Technisch Directeur, de interne en externe relaties onderhouden met onder andere de LRV-sponsors, de financiën opvolgen en samen met het LRV-team de marketing en de communicatie coördineren. 


“Als voorzitter ben ik zeer tevreden met de invulling van deze duobaan. Ik ben er van overtuigd dat Maude en Arthur elkaar zeer goed aanvullen. Zowel qua profiel, qua kennis als qua ervaring. Dankzij Maude is de continuïteit gegarandeerd en met de komst van Arthur kunnen nieuwe inzichten verworven worden, wat eveneens een verrijking voor LRV zal zijn. Samen met het bestuur heb ik het proces opgestart om in overleg met de beide directeurs te werken aan een sterke toekomst voor LRV vzw. Ik wens Arthur heel welkom binnen LRV en wens hem bijzonder veel succes in zijn nieuwe functie.” aldus Georges Van Keerberghen, voorzitter van LRV vzw


“Arthur is absoluut geen onbekende voor mij en ik ben ervan overtuigd dat we elkaar perfect kunnen aanvullen. Ieder met zijn talenten, ervaring en kennis. Ik kijk alvast uit naar onze samenwerking. Samen en dan wil ik daar zeker ook ons LRV-team en de bestuursleden bij betrekken, kunnen we voor een mooie LRV-toekomst gaan.” aldus Maude De Smedt, Operationeel Directeur LRV vzw vanaf 1 maart 2018

Bron: 
LRV