Nieuws

Sterke prestaties broers Philippaerts

Blog
07 nov 2022
Door Horseman Kristof
De broers Philippaerts kunnen terugblikken op een bijzonder sterk weekend.

Eric Van Nieuwenhuyse: "Het doet heel veel deugd dat Igor onze fokkerij op de wereldkaart zet"

Blog
27 okt 2022
Door Horseman Kristof
BWP blijft het beste springpaardenstamboek ter wereld! Die positie dankt het aan de fantastische paarden en aan de al even fantastische fokkers. In deze mini-reeks gaan we langs bij de fokkers waarvan de paarden bovenaan meedraaien in de top van de WBFSH-ranking voor springpaarden.

Belgian Breeders Bonus nog onvoldoende bekend bij de fokker Jaak Vermeulen van het Dingeshof, fokker van Katanga

Blog
25 okt 2022
Door Horseman Kristof
‘Katanga doet dat goed hé! Het belangrijkste voor mij is toch dat ze gezond blijft’, begint Jaak Vermeulen. De Belgium Breeders Bonus is hem nog onbekend. ‘Een premie voor de fokker? Mooie erkenning en mooi meegenomen.’

Nicola Philippaerts: "Een kampioenschap winnen is en blijft iets bijzonder"

Blog
24 sep 2022
Door Horseman Kristof
Voor de tweede keer in zijn carrière mag Nicola Philippaerts zich Kampioen van België jumping noemen. “Een kampioenschap winnen is en blijft iets bijzonder. Vooreerst omdat je zo’n wedstrijd maar één keer per jaar kan winnen. Lukt het, dan ben je Belgisch Kampioen. Lukt het niet, dan moet je een jaar wachten op een volgende kans en dat is toch wel lang. Dat ik nu voor de tweede keer Kampioen van België ben is heel bijzonder” , zegt Nicola Philippaerts .

Olivier Philippaerts: "Eigenlijk had ik moeten winnen"

Blog
23 aug 2022
Door Horseman Kristof
Afgelopen weekend greep Olivier Philippaerts (Miro) nipt naast zijn allereerste eindzege ooit in de Longines Global Champions Tour. Philippaerts bleef foutloos in het basisparcours en mocht samen met drie andere combinaties aantreden in de barrage. Ook toen bleef de 29-jarige Philippaerts foutloos, maar was hij 0.28 sec te traag om winnaar Pieter Devos te verslaan.

Jos Lansink: "Je moet erin blijven geloven tot de laatste hindernis"

Blog
13 aug 2022
Door Horseman Kristof
De zilveren WK-medaille en het Olympisch ticket zijn binnen voor de springruiters van TeamNL en hun bondscoach Jos Lansink. Na een dramatisch verlopen, spannnende landenfinale in Herning.

Bronzen Brent De Schrijver: "Liv Good bleef elke proef super springen"

Blog
17 jul 2022
Door Horseman Kristof
Brent De Schrijver zorgt voor een laatste Belgische medaille op het EK in Oliva Nova. Een heel knappe derde plaats met zijn Liv Good v/d Kattevennen Z.

Thibault Philippaerts: "Derby de Riverland had gerust nog twee parcoursen kunnen springen"

Blog
17 jul 2022
Door Horseman Kristof
“Voor aanvang van de laatste wedstrijd stond ik vijfde met een pak sterke ruiters voor mij”, blikt Thibault Philippaerts terug op zijn wedstrijd. “Eigenlijk kom ik terug uit een verloren positie. Thibeau Spits was de topfavoriet en hij heeft die favorietenrol ook waargemaakt. Zilver was voor mij het hoogst haalbare.

Thibeau Spits: "Classic Touch sprong mijn stress weg"

Blog
17 jul 2022
Door Horseman Kristof
Thibeau Spits: Ik kan het nog niet echt plaatsen. Een heel raar gevoel vanbinnen. Waarschijnlijk moet het nog even bezinken en zal het straks en de komende dagen wel doordringen dat ik Europees Kampioen ben.

Europees Kampioen Jone Illy: "Niet verwacht, zeker niet in deze hitte"

Blog
16 jul 2022
Door Horseman Kristof
“Die laatste lijn was niet helemaal zoals gepland en ik hoorde van de Finse staff dat het er een beetje ‘scary’ uitzag, maar Eolita L (v. Verdi) sprong die lijn perfect en we bleven foutloos.” Opent de kersverse Europese kampioen bij de Junioren.

Pagina's