Nieuws

Uitkijken naar de BWP hengstenkeuring met Gust Lenaerts en Gaston Geldof

Blog
11 jan 2022
Door Horseman Kristof
Deze week is het tijd voor de BWP Hengstenkeuring. In EquiTime kwamen recent enkele specialisten ter zake aan het woord over het belang van de medewerkers in de kooi tijdens het vrijspringen.

Boudewijn Schepers: “Ik vind het fantastisch dat de toppaarden zowel bij ‘grote’ als bij ‘kleine’ fokkers geboren worden”

Blog
25 dec 2021
Door Horseman Kristof
Kerstdag. Eind 2021. Hoe kijkt Boudewijn Schepers, ondervoorzitter van BWP, terug op het BWP-jaar?

Column van Kris Van Steen: "Cancellation"

Blog
03 dec 2021
Door Horseman Kristof
Al enkele jaren kruipt journalist Kris Van Steen in zijn creatieve pen voor het schrijven van columns voor Horseman. Vandaag heeft hij het over de annulatie van Jumping Mechelen 2021.

Nicola Philippaerts: "2021 is het jaar van de doorbraak voor Katanga vh Dingeshof"

Blog
22 nov 2021
Door Horseman Kristof
Reacties van Olivier en Nicola Philippaerts na het winnen van de Global Champions League Super Cup in Praag.

Thibault Philippaerts: "Samen hebben we toegewerkt naar dit kampioenschap"

Blog
15 nov 2021
Door Horseman Kristof
“Ik kan het kampioenschap in twee zinnen samenvatten”, zegt Thibault Philippaerts . “Mijn paard was outstanding en bleef over de drie wedstrijddagen foutloos. Het maakt van mij een dolgelukkige en fiere ruiter.”

Willem Greve: "Aan het pensioen van Carambole wil ik nu nog niet denken"

Blog
04 okt 2021
Door Horseman Kristof
De springruiters van TeamNL hebben het buitenseizoen op magistrale wijze afgesloten met een indrukwekkende overwinning in de Longines FEI Jumping Nations Cup Finale in Barcelona. Daarmee gaat de prestigieuze titel, die voor het laatst in 2017 gewonnen werd, mee terug naar Nederland.

Column van Kris Van Steen: "Schoon"

Blog
01 okt 2021
Door Horseman Kristof
"Ik had mijn intro afgelopen zaterdag in de late namiddag al zo goed als klaar. Toen daar in het prachtige Lanaken de twintigjarige (!) Spits bijna foutloos afwerkte. De ontlading in de tribunes bij zijn fel zwaaiende en gesticulerende supporter(schare) ware groot geweest. Het feest nadien nog groter. Remember LRV Izegem 2014."

Gilles Thomas: "J. Comghorla is een paard dat nog veel mooie dingen zal laten zien"

Blog
26 sep 2021
Door Horseman Kristof
Stal Nieuwenhof ruiter Gilles Thomas won vandaag voor de derde dag op rij een medaille tijdens de kampioenschappen in Lanaken. Zijn laatste medaille was een zilveren en dat met een paard dat hij nog niet eens twee weken onder het zadel heeft.

Philipp Weishaupt: "Na de Duitse fokkers kent nu heel de wereld Coros 3"

Blog
26 sep 2021
Door Horseman Kristof
Voor de tweede keer op rij ging het goud in Lanaken vandaag naar een Duitse springruiter met een dekhengst onder het zadel. Bij de 6-jarigen won Philipp Weishaupt de Wereldtitel met een paard dat in Duitsland al heel populair is.

Christian Ahlmann: "Querido VG heeft een grote toekomst voor zich"

Blog
26 sep 2021
Door Horseman Kristof
Stoeterij Zangersheide ruiter Christian Ahlmann bezorgde team Zangersheide vandaag de eerste gouden medaille op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden. Voor Ahlmann en zijn team was deze overwinning bijzonder, vooral omdat hij kampioen werd met een zoon van zijn toppaard Dominator 2000 Z.

Pagina's