Nieuws

"Vertrouwen in Stal De Muze"

Reportage
25 mei 2022
Door Horseman Kristof
Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en binnenkort misschien zelfs wereldwijd. De hengsten van Stal De Muze hebben de laatste jaren in zowat alle grote fokkerijlanden gediend en naam gemaakt. Dat lukt uiteraard niet zonder hulp. In elk van deze landen beschikt de familie De Brabander dan ook over een of meerdere bondgenoten-hengstenhouders.

The Youngsters Auction viert live comeback met topprijzen

Fokkerij
25 mei 2022
Door Horseman Kristof
De vijfde editie van The Youngsters Auction gaat de boeken in als bijzonder geslaagd. De sportpaardenveiling, georganiseerd door de Waaij Stud in Eemnes, verkocht onder grote belangstelling 16 springpaarden naar binnen-, en buitenland. Het meest begeerde kavel, Piamanta (v. Diamant de Semilly x Hakim Ourai), werd voor 190.000 euro afgeslagen.

100% Verkoopscore op First Foals editie

Fokkerij
23 mei 2022
Door Horseman Kristof
Absolute veilingtopper was de Cumano-zoon Churchill. Hij vertrekt voor €30.000 euro naar Amerika.

BWP staat nog steeds op de nummer één positie van de WBFSH ranking

Fokkerij
20 mei 2022
Door Horseman Kristof
Op de nieuwste WBFSH ranking voor springpaarden staat BWP, de nummer één van vorig jaar, ook nu nog steeds bovenaan het klassement.

Waarom Kasanova ‘de la Pomme’ noemt en Lector ‘vd Bisschop’

Reportage
18 mei 2022
Door Horseman Kristof
Waarom geen ‘Kasanova de Muze’ of ‘Lector de Muze’? Waarom noemt Kasanova ‘de la Pomme’ en waarom noemt Lector ‘vd Bisschop’. Pertinente vragen, die vragen om een pertinent antwoord.

Gazette de Muze praat met Eric Polfliet van de Kruishoeve en Joris De Brabander

Reportage
11 mei 2022
Door Horseman Kristof
Negen porties ‘De Muze-bloed’ stromen in de aderen van Quickly v/d Kruishoeve. Het bloed van De Muze-hengsten heeft Eric Polfliet, de fokker van de Kruishoeve in het Oost-Vlaamse Sint-Kruis-Winkel al verschillende paarden opgeleverd die op het allerhoogste niveau rondspringen.

Emerald levert veilingtopper van 65.000 euro tijdens Sportpaardenveiling Dronten

Fokkerij
11 mei 2022
Door Horseman Kristof
Absolute veilingtopper voor een recordbedrag van €65.000,- was de hengst ‘Maestro S’, een fantastisch springende nakomeling van Emerald van ’t Ruytershof x Ginus. Hij zal vertrekken naar Zwitserland.

Ti Amo van Prinseveld is de populairste dekhengst bij de BRp fokkers

Fokkerij
05 mei 2022
Door Horseman Kristof
De BRp hengst Ti Amo van Prinseveld had vorig jaar de meeste ingeschreven BRp veulens!

Amerikanen slaan in tijdens 22e Youhorse.auction

Fokkerij
05 mei 2022
Door Horseman Kristof
Al vroeg in de veiling werd 66.000 euro geboden voor de vierjarige, geweldig springende N Dominantje (Dominator Z x Calvados) en daar ging niemand meer overheen.

The next generation : Elvis Ter Putte en Mosito van het Hellehof

Reportage
04 mei 2022
Door Horseman Kristof
In 2015 kozen heel wat fokkers voor de pas driejarige Mosito van het Hellehof, toen net goedgekeurd. Daar hebben die fokkers geen spijt van gekregen, want die eerste jaargang nakomelingen lijkt uitzonderlijk goed. Afgelopen jaar sprongen er negen nakomelingen de finale van het BK voor vijfjarigen.

Pagina's