Nieuws

"Vertrouwen in Stal De Muze"

Reportage
25 mei 2022
Door Horseman Kristof
Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en binnenkort misschien zelfs wereldwijd. De hengsten van Stal De Muze hebben de laatste jaren in zowat alle grote fokkerijlanden gediend en naam gemaakt. Dat lukt uiteraard niet zonder hulp. In elk van deze landen beschikt de familie De Brabander dan ook over een of meerdere bondgenoten-hengstenhouders.

Waarom Kasanova ‘de la Pomme’ noemt en Lector ‘vd Bisschop’

Reportage
18 mei 2022
Door Horseman Kristof
Waarom geen ‘Kasanova de Muze’ of ‘Lector de Muze’? Waarom noemt Kasanova ‘de la Pomme’ en waarom noemt Lector ‘vd Bisschop’. Pertinente vragen, die vragen om een pertinent antwoord.

Gazette de Muze praat met Eric Polfliet van de Kruishoeve en Joris De Brabander

Reportage
11 mei 2022
Door Horseman Kristof
Negen porties ‘De Muze-bloed’ stromen in de aderen van Quickly v/d Kruishoeve. Het bloed van De Muze-hengsten heeft Eric Polfliet, de fokker van de Kruishoeve in het Oost-Vlaamse Sint-Kruis-Winkel al verschillende paarden opgeleverd die op het allerhoogste niveau rondspringen.

The next generation : Elvis Ter Putte en Mosito van het Hellehof

Reportage
04 mei 2022
Door Horseman Kristof
In 2015 kozen heel wat fokkers voor de pas driejarige Mosito van het Hellehof, toen net goedgekeurd. Daar hebben die fokkers geen spijt van gekregen, want die eerste jaargang nakomelingen lijkt uitzonderlijk goed. Afgelopen jaar sprongen er negen nakomelingen de finale van het BK voor vijfjarigen.

Equi-Management ontzorgt competitieruiters en staluitbaters

Reportage
27 apr 2022
Door Horseman Kristof
“Professionals moeten zich kunnen focussen op hun passie”

Jos Verlooy terug in België na zes weken Wellington (USA)

Blog
15 mrt 2022
Door Horseman Kristof
Jos Verlooy: “Ik wil Igor en Varoune terug op het hoogste niveau brengen”

Pieter Kenis: "De opleiding en het kunnen tonen van de kwaliteit is het belangrijkste op dit moment"

Blog
01 mrt 2022
Door Horseman Kristof
De derde manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse leverde afgelopen zaterdag opnieuw prachtige sport op in het Azelhof. Pieter Kenis zette er opnieuw een straffe prestatie neer bij de 6-jarigen.

Olivier Philippaerts: "De paarden zijn in vorm"

Blog
22 feb 2022
Door Horseman Kristof
Olivier Philippaerts is afgereisd naar Doha waar hij deze week deelneemt aan enkele wedstrijden en volgende week deelneemt aan de openingswedstrijd van de Longines Global Champions Tour en de Global Champions League.

Alexander Housen is opgenomen in het Educational Program van de YRA

Blog
17 feb 2022
Door Horseman Kristof
In navolging van Pieter Clemens en Simon Morssinkhof is nu ook Alexander Housen opgenomen in het Educational Program van de Young Riders Academy.

De ambities voor 2022 van de familie Philippaerts

Blog
07 feb 2022
Door Horseman Kristof
In een vijfdelige interviewreeks blikken de broers Anthony, Thibault, Olivier en Nicola Philippaerts samen met hun vader, manager én ruiter Ludo Philippaerts vooruit op 2022. Wat hebben ze dit jaar al gedaan? Wat is het eerste doel van het jaar en naar welk doel wordt er gepiekt?

Pagina's