Nieuws

Dries Sebrechts: "Ik wil veulens uit sportmerries"

Reportage
06 jul 2022
Door Horseman Kristof
Op (uitgebreid) bezoek bij Stal Optimus van de familie Sebrechts.

Op bezoek op ’t Meulenhof bij Jimmy Vermeulen

Reportage
15 jun 2022
Door Horseman Kristof
Als u straks naar Nixon van ‘ Meulenhof (Denzel van ’t Meulenhof x Carthago) kijkt in een 5*GP of Nations Cup, de Olympische Spelen in Parijs, misschien, dan kijkt u naar een paard dat geboren werd in de Veldstraat in De Velle. Een lieflijk in de driehoek Temse, Beveren en Sint-Niklaas aan de rand van de drukke E17.

"Parlando di vino, olive, pomodori,... e cavalli davanti a un cappuccino o un espresso"

Reportage
01 jun 2022
Door Horseman Kristof
Paarden met de genen van De Muze grazen in het malse Toscaanse gras. De internationale ruiter Marco Debollini en zijn al even sympathieke vrouw Vittoria Ferragamo zijn er gastheer en gastvrouw voor de gasten en klanten van Il Borro en MVD Stalloni.

"Vertrouwen in Stal De Muze"

Reportage
25 mei 2022
Door Horseman Kristof
Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en binnenkort misschien zelfs wereldwijd. De hengsten van Stal De Muze hebben de laatste jaren in zowat alle grote fokkerijlanden gediend en naam gemaakt. Dat lukt uiteraard niet zonder hulp. In elk van deze landen beschikt de familie De Brabander dan ook over een of meerdere bondgenoten-hengstenhouders.

Waarom Kasanova ‘de la Pomme’ noemt en Lector ‘vd Bisschop’

Reportage
18 mei 2022
Door Horseman Kristof
Waarom geen ‘Kasanova de Muze’ of ‘Lector de Muze’? Waarom noemt Kasanova ‘de la Pomme’ en waarom noemt Lector ‘vd Bisschop’. Pertinente vragen, die vragen om een pertinent antwoord.

Gazette de Muze praat met Eric Polfliet van de Kruishoeve en Joris De Brabander

Reportage
11 mei 2022
Door Horseman Kristof
Negen porties ‘De Muze-bloed’ stromen in de aderen van Quickly v/d Kruishoeve. Het bloed van De Muze-hengsten heeft Eric Polfliet, de fokker van de Kruishoeve in het Oost-Vlaamse Sint-Kruis-Winkel al verschillende paarden opgeleverd die op het allerhoogste niveau rondspringen.

The next generation : Elvis Ter Putte en Mosito van het Hellehof

Reportage
04 mei 2022
Door Horseman Kristof
In 2015 kozen heel wat fokkers voor de pas driejarige Mosito van het Hellehof, toen net goedgekeurd. Daar hebben die fokkers geen spijt van gekregen, want die eerste jaargang nakomelingen lijkt uitzonderlijk goed. Afgelopen jaar sprongen er negen nakomelingen de finale van het BK voor vijfjarigen.

Equi-Management ontzorgt competitieruiters en staluitbaters

Reportage
27 apr 2022
Door Horseman Kristof
“Professionals moeten zich kunnen focussen op hun passie”

Maak kennis met Paardenhumaniora Bilzen, de kweekvijver van heel wat hippische talenten

Reportage
12 okt 2021
Door Horseman Kristof
In gesprek met Geert Lambrichts, verantwoordelijke afdeling paardrijden en Lars Vantilt, leerkracht springen 3de jaar….

Thibeau Spits: "Dit wordt het seizoen van Classic Touch"

Reportage
01 jun 2021
Door Horseman Kristof
Bij de internationale selecties van deze week zien we zijn naam verschijnen als lid van het team voor de Nations Cup CSIOY van Cabourg, en kijken we een weekje verder, dan zien we dat hij ook van de partij zal zijn tijdens de CSIO3* Seniors in Uggerhalne (DEN). Thibeau Spits is een drukbezette jonge man. Toch kon de communicatiedienst van de KBRSF hem even strikken voor een praatje.

Pagina's