Zilver voor Belgische Young Riders op EK Zuidwolde

Jumping
12 jul 2019
Door Maxine Van Molecot

In het Nederlandse Zuidwolde werkte de Young Riders zonet de tweede ronde van de landenwedstrijd af. Op dit Europees Kampioenschap stonden onze landgenoten na de eerste ronde aan de leiding. Wat net niet lukte bij de Children en Junioren, lukte de Young Riders wel. Zij komen namelijk met een zilveren medaille naar huis.

Zoe Conter zette de beste prestatie neer voor het team met haar elfjarige Univers du Vinnebus (v. Luccianno). Zij bleven gisteren foutloos en ook vandaag hielden zij de nul op het scorebord. Individueel staat Conter zo momenteel ook nog op de tweede plaats en is ze zeker en vast nog in de running voor een medaille op zondag. Gilles Thomas en de BWP-ruin Konak (v. Nabab de Reve) reden eveneens een fantastische nulrit vandaag. Simon Morssinkhof en de Diamant de Semilly dochter Vivolta De Gree behaalden vandaag acht strafpunten. Dieter Vermeiren en Kingston Town 111 Z (v. Kashmir van Schuttershof) kregen vandaag 12 strafpunten aangerekend. Zo kwamen zij op een totaal van 12.11 strafpunten en dat leverde de zilveren medaille op.

Het goud ging naar het Nederlandse team. Gisteren stonden zij nog op een bronzen medaille met 10.93 punten. Vandaag wisten zij op die score te blijven. Lars Kersten (H-Cassino), Rowen van de Mheen (Q-Verdi) en Bas Moerings (Fosther) bleven foutloos, voor Veronique Morsink (Entrepreneur) was er een tijdsfout. Het brons ging naar Duitsland.

Individueel zijn de Belgische combinaties ook nog op medaillekoers. Zoe Conter staat momenteel op een tweede plaats met 1.00 punten. Gilles Thomas mocht vandaag maximum vier strafpunten behalen om nog kans te maken op een medaille en die kans heeft hij zeker nog na de nulrit van vandaag. Hij heeft momenteel 7.11 punten achter zijn naam staan. Maartje Verberckmoes, individueel aan de start op dit EK met haar vosse hengst Jugano vd Vosberg (v. Ogano Sitte), kreeg vandaag vier strafpunten en heeft zo 9.78 punten.