Youhorse.auction verkoopt twee paarden voor 60.000 euro

Fokkerij
06 okt 2021
Door Horseman Kristof

Online paarden kopen op Youhorse.auction raakt wereldwijd zo ingeburgerd dat er dinsdagavond 5 oktober een felle strijd ontstond tussen diverse springpaarden. Twee zijn er verkocht voor 60.000 euro en één voor 50.000 euro. Een geweldige motivatie voor veilingorganisatoren Mario Everse en Alan Waldman, maar ook voor de inzenders van de paarden.

“Heel eerlijk gezegd, de hoge prijzen kwamen niet helemaal uit de lucht vallen. We hadden echt goede paarden in de veiling en je kan de prijzen wat dat betreft marktconform noemen, maar… het moet natuurlijk wel lukken en je moet de juiste mensen bereiken. Behalve enkele verkopen aan bekende klanten, waren er ook weer veel nieuwe mensen die vertrouwen hebben in onze veiling en dat betekent veel voor ons”, vertelt Mario Everse.

In totaal werden tijdens de 15e online veiling 27 paarden aangeboden, waarvan er vier naar Amerika gaan en drie naar Mexico. Er waren diverse verkopen naar Canada, Spanje, Frankrijk Engeland, Estland, Finland en slechts één naar Nederland. Verschillende ruiters wisten hun stal aan te vullen. Een bekende Duitse eventing- en springruiter kwam ook weer inkopen doen en legde 30.000 euro neer voor de vierjarige, met veel vermogen springende Meerstad (Global Express x Cardento VDL).

Veilingtoppers

Dan de veilingtoppers. Voor 60.000 euro vertrekt Lex (Comme il Faut x Biscayo) naar Frankrijk. Dit vijfjarig talent was nog niet op officieel concours geweest, maar gaat daar straks nog veel van zich laten horen. Naar Canada voor 60.000 euro gaat de vierjarige Ribery (Aganix du Seigneur Z x Diamant de Semilly), die ook alles in huis lijkt te hebben voor de grote sport.

De vierjarige hengst Valentino van Spalbeek Z (Vigo d’Arsouilles x Flamenco de Semilly), halfbroer van de 1.60m Grand Prix-springpaarden Seacoast Pebbles en Aristo Z, krijgt voor 50.000 euro een nieuwe stal in Spanje. Verder stopte de veilingklok twee keer bij 32.000 euro: bij de 17-jarige topspringpony High Dream N die zijn carrière in Amerika vervolgt, en de jonge, imponerende en naar Canada verkochte Toulouse van het Beeckhof Z (Toulon x Quinar Z).

Volgende selectiedag

Youhorse.auction gaat vol gas door. De komende selectie- en foto/videodag staat alweer gepland op dinsdag 12 oktober. Het aanmelden van betere springpaarden (vrijspringen of onder de ruiter) van drie tot en met twaalf jaar is nog mogelijk via www.youhorse.auction. De locatie is Stal Everse in Waddinxveen.

Bron: 
Persbericht Youhorse Auction