Wouter Devos zijn Tonik Hero gaat met wedstrijdpensioen

Jumping
06 apr 2020
Door Maxine Van Molecot

Wouter Devos heeft besloten om zijn trouwe partner Tonik Hero (v. Ogano Sitte) met wedstrijdpensioen te laten gaan. Dit laat onze landgenoot via zijn sociale media weten. De intussen zeventienjarige ruin verscheen voor het laatst in de ring in november vorig jaar.

Tonik Hero was maar liefst negen jaar lang het toppaard van Wouter Devos. Samen behaalden ze tal van ereplaatsen en overwinningen. Zo wonnen ze in 2018 nog de CSI4* Grote Prijs van Crans-Montana. In 2017 wonnen ze ook de CSI3* GP in Lier. Daarnaast won het duo ook al twee keer de CSI2* GP in Bonheiden en de GP op de Winter Equestrian Nights in Lier. In totaal waren er maar liefst 14 Longines Ranking proef overwinningen voor de twee. 

Wouter Devos en Tonik Hero zagen we ook enkele keren terug in het Belgische team aan het werk. Zo wonnen ze in 2013 de Nations Cup in Budapest. Dat jaar werden ze eveneens tweede in de landenwedstrijd van Lissabon.

Tijdens het Belgisch Kampioenschap zagen we Wouter Devos telkens met Tonik Hero aan het werk tot 2018. Dat jaar eindigden ze nog op een zevende plaats. Hun hoogtepunt op het BK was in 2014 toen het duo de bronzen medaille behaalde.