Winter Jans wint de pony Masters bij Stoeterij Mivaro

Jumping
11 jun 2019
Door Horseman Kristof

Winter Jans wint de Grote Prijs én pony Masters op de vier dagen durende 'Jumping Mivaro' in Dilbeek!

De familie Van Rossem, bekend van de fokkerij Van Klapscheut, organiseerde tijdens het Pinksterweekend hun vierde editie van 'Jumping Mivaro'. 

Op vrijdagavond streden dertien ponyruiters om de overwinning tijdens de pony Masters. Naast de lokale ruiters namen er ook nationale en provinciale LRV kampioenen deel en waren ook de regerende Belgische kampioenen jumping (Seppe Wouters) én eventing (Linde Van Boxstael) aanwezig.

Na vier omlopen, waarin op het einde de hindernissen op een hoogte van 1m20 stonden, wisten drie amazones en drie ruiters zich te plaatsen voor de barrage. 

In die barrage trok Winter Jans van de lokale LRV vereniging Wambeek aan het langste eind. Als voorlaatste starter zette hij met Black Booster de winnende tijd neer. Oscar Zelderloo van LRV Opwijk deed op het einde nog een aardige poging, maar hij werd finaal tweede met Melody van de Vondelhoeve. De derde plaats was voor Rik Nauta en Lady Hawk. 
Nell Delgouffe en Mieke eindigden op de vierde plaats voor Linde Van Boxstael (Landgraaf vd Groenweg) en Amber Jacobs (Geena Lisa).

Winter won twee dagen later ook nog eens de Grote Prijs van de HGVBB met Black Booster. Anke Meersman (L'Eros van het Eikerhof) en Kaat Lefever (Orchid's Kalijn) werden tweede en derde.