Wedstrijd rijden van thuis uit? Online wedstrijdportaal EQUI-LEAGUE maakt het mogelijk!

Varia
06 apr 2020
Door Horseman Kristof

De tijden zijn veranderd en dit creëert nieuwe kansen. De verspreiding van het Covid-19-virus beperkt ons hele leven. Door de pandemie verandert ook de paardensport wereldwijd. Het samenscholingsverbod en de maatregelen dat enkel essentiële verplaatsingen zijn toegestaan is nefast voor alle paardenwedstrijden.

Om zo goed mogelijk op deze moeilijke situatie te reageren, hebben het online platform voor digitale paardensportbeleving, EQUI-SCORE en het toonaangevende Duitse agentschap voor paardensportevenementen, EN GARDE Marketing, besloten om samen een nieuwe weg in te slaan. Beide bedrijven zijn al jaren geworteld in de paardensport, hebben het wedstrijdlandschap elk op hun eigen manier aanzienlijk vormgegeven en innovatief gemaakt. Met het online portaal EQUI-LEAGUE willen de twee partners in april de volgende vernieuwing brengen.

Zodra de beperkingen met betrekking tot de verspreiding van het virus een beetje versoepeld zijn, komt EQUI-LEAGUE onmiddellijk op de markt met een online platform dat zowel dressuur als springruiters de mogelijkheid biedt om tegen elkaar te concurreren onder wedstrijdachtige condities. Slechts een minimale inspanning op uw eigen piste is nodig om de basis te leggen voor vergelijkende sporten. Eerste tests hebben aangetoond dat deelname aan onlinewedstrijden heel dicht bij het vertrouwde wedstrijdgevoel komt.
In de eerste stap is EQUI-LEAGUE nog beperkt tot proeven die moeten worden beoordeeld, zoals dressuur en stijlspringen. De voorwaarden worden in de nabije toekomst gecreëerd, b.v. om springproeven tegen de tijd onder uniforme omstandigheden te kunnen aanbieden.

Deze nieuwe mogelijkheid voor wedstrijdsport is bijna onbeperkt. In de verschillende leeftijds- en prestatiegroepen kunnen ruiters uit alle regio's en zelfs van over de hele wereld, het tegen elkaar opnemen zonder hun eigen terrein te hoeven verlaten. Dit gaat gepaard met minder tijdsbesteding en aanzienlijk lagere kosten voor de deelnemers. Wedstrijden tussen Holstein en Beieren, Duitsland en de VS, series en vele andere ontwerpopties voor wedstrijden zijn mogelijk bij EQUI-LEAGUE.

Niet alleen de wedstrijdsport, maar ook alle vormen van shows en prestatietesten kunnen op EQUI-LEAGUE worden vertegenwoordigd. De lijst met mogelijkheden is eindeloos in de toekomst.

Topklasse juryleden zijn de garantie voor een eerlijke en competente prestatiebeoordeling. Elke ruiter krijgt een professionele opmerking voor zijn rit en tips over hoe de prestaties kunnen worden verbeterd, d.w.z. tips voor dagelijkse training.

 "We staan nog maar aan het begin van een schijnbaar eindeloze nieuwe markt", zegt Mario Cron, zaakvoerder van equi-score GmbH.

Volker Wulff van EN GARDE Marketing is ook zeer tevreden: “Ik ben blij dat we direct aan de slag zijn gegaan en dat dit project reeds zo gevorderd is in slechts een korte tijdspanne. Het zal iets geweldigs zijn! "

Wie meer informatie wil, kan dit vinden op www.equi-league.com. Inschrijven is al mogelijk en zodra de corona-restricties zijn versoepeld, staat niets het (online) wedstrijdseizoen in de weg