Wat met onze -13-jarige sporters bij de start van 2021?

Varia
31 dec 2020
Door Horseman Kristof

Het Coronavirus houdt de wereld nog steeds in haar greep. De laatste dagen zijn de cijfers in ons land wel opnieuw aan het dalen, maar de druk op de ziekenhuizen is er nog steeds. De start van de vaccinatiecampagne is alleszins een opsteker, waardoor we stilaan mogen beginnen uitkijken naar het einde van deze crisis. Nog even volhouden!

Een belangrijke vraag die rijst bij de start van 2021: wat met onze sporters onder 13 jaar?!

In 2020 was het zo dat kinderen geboren in 2008 of later zorgeloos konden sporten met soepele maatregelen. Ook indoor sporten in groepsverband was voor hen toegelaten (mits de gemeente haar goedkeuring had gegeven) en sportkampen konden nog plaatsvinden. 2021 is het jaar waarin deze sporters uit 2008 13 jaar zullen worden en dat vraagt dus om aandacht! 

Sport Vlaanderen heeft hierin duidelijkheid geschept als volgt: kinderen geboren in 2008 kunnen verder sporten zoals ze dat in 2020 konden tot de dag dat ze 13 jaar worden. Vanaf die dag vallen ze onder de strengere maatregelen, zoals die gelden voor volwassenen en adolescenten (o.a. samenscholingsverbod en geen indoor sport in georganiseerd verband). De soepele maatregelen die gelden voor de jongste sporters zijn nog steeds van toepassing voor alle kinderen geboren in 2009 of later.

We begrijpen dat dit voor onze leden uit 2008 (zeker deze die vroeg in het jaar hun verjaardag vieren) heel spijtig nieuws is. Laat ons echter nog even op de tanden bijten en de maatregelen opvolgen, des te sneller kunnen we allemaal opnieuw ten volle genieten van onze mooie sport! 

Aan allen een heel fijn eindejaar toegewenst! Hou het veilig en gezond en probeer te genieten van de kleine dingen!

Wens je graag alle maatregelen nog eens op een rijtje? Check dan zeker de website van Sport Vlaanderen.   

Bron: 
Paardensport Vlaanderen