VOR en HGVBB kampioenen op het podium van de GP bij Jumping K&M

Jumping
14 mei 2019
Door Horseman Kristof

Bij Stoeterij Mivaro in Dilbeek stond het voorbije weekend de eerste editie van Jumping K&M op het programma! 

Meer dan 50 combinaties streden er op zaterdagavond tijdens de STX Grote Prijs. Parcoursbouwer Joris Pauwels had de hindernissen gebouwd op een hoogte van 1m25. De beste 25 combinaties kwamen om 21u30 terug voor de tweede ronde onder kunstlicht.

Amper twee combinaties wisten geen enkele fout te maken en de snelste daarvan was regerend V.O.R. kampioene Laurence Van Tilborg. Zij won met haar kampioenen paard Havannah du Chablis in een tijd van 41:29 seconden. Als laatste starter wist regerend HGVBB kampioen Danny Van Es met zijn Zico V ook foutloos te blijven, maar met hun tijd van 47:58 seconden kwamen zij amper in de buurt van de winnaars. Van Es werd ook nog tweede met Me 2 By Cavalor na één strafpunt voor tijd in de eerste ronde. Met hetzelfde resultaat werd Jan Lamberts vierde met G'Majo van de Caloo Meerschen. Frederik Dekens en Inaki van den Dael klasseerden zich op de vijfde plaats.

Van Es won eerder op de dag de 1m15 reeks met Zico V. Hij werd ook tweede met Go For It Ninohorse. De derde plaats was voor Caro Van Der Smissen en Chardonnay vd Brouwershoeve Z. Sven Vander Meerssche en Luz de la Luna wonnen de 1m05 reeks.

Klik hier voor de uitslagen.