Voorzitter Jozef Bauters tevreden over start BWP Hengstenkeuring

Fokkerij
11 jan 2021
Door Horseman Kristof

In het Azelhof is de eerste dag van de tweede fase van de BWP hengstenkeuring in Lier omstreeks 11 uur deze voormiddag van start gegaan.

Voorzitter Jozef Bauters over de opstart van de BWP Hengstenkeuring:

“Wij zijn heel tevreden dat we onze Hengstenkeuring kunnen organiseren. Ik kan stellen dat iedereen zich goed aan de opgelegde maatregelen houdt waardoor we ons evenement coronaproof kunnen organiseren. Ik ben er tevens van overtuigd dat we opnieuw kunnen spreken van een lichting kwaliteitsvolle paarden. Ik kijk al uit naar het vrijspringen en vrij bewegen van morgen.”


Vandaag werden de hengsten gemeten. De lijst met stokmaten vind je hier.

Op dinsdag 12 januari gaat het programma van start om 9u met het vrij bewegen van de dressuurhengsten. Aansluitend is er voor de springhengsten het vrijspringen.

Klik hier voor het volledige programma en alle info.

Op woensdag 13 januari vindt de BWP Top Stallion Auction plaats om 20u, maar de biedingen gaan al wat eerder van start:

Op dinsdag avond zal bekend zijn welke hengsten er definitief zullen aantreden in de veiling. Vanaf woensdag ochtend zouden wij jullie al de kans willen bieden om alvast een eerste bod te doen op je favoriete hengst. Daarom zullen de online biedingen van de BWP Top Stallion Auction al een eerste keer open gaan van woensdag ochtend 13 januari, 8u tot 18u. Dan kan er dus al geboden worden op alle veilinghengsten via www.bwp.auction!

Om 18u sluiten we even af om dan om 20u van start te gaan met de effectieve live veiling. Tijdens de live veiling kan er enkel online of telefonisch geboden worden. Om telefonisch te kunnen bieden dient u vooraf contact op te nemen met het veilingcomité. Om online te kunnen bieden dient u zich vooraf te registreren op https://www.bwp.auction/registreren.


Bron: 
Belgian Warmblood