Vooruitblik naar Waregem Koerse

Promo
21 jun 2019
Door Horseman Kristof

Levende legende Taupin Rochelais gaat voor 5de overwinning op rij op Waregem Koerse - 172ste editie van Waregem Koerse met een vernieuwd programma!

De hoogmis in de Belgische paardensport komt er terug aan, al voor de 172ste editie! Op dinsdag 27 augustus ontvangt de Hippodroom van Waregem opnieuw 40.000 bezoekers waaronder 6.500 VIP’s om de internationale en nationale toppers uit de galop- en drafrennen aan te moedigen.

Als onderdeel van de Crystal Cup, de Europese Cross-country & Steeple chase Challenge behoort Waregem Koerse tot de meest prestigieuze paardenraces in Europa. De Crystal Cup bestaat uit 10 rennen op de mooiste renbanen in 6 verschillende Europese landen met een totale prijzenpot van meer dan 700.000 €.

De 172ste editie van Waregem Koerse biedt heel wat nieuwigheden aan!

Zo zijn er dit jaar twee extra races: Een vlakke galopren ‘St Leger’ en de Pro-Am Horse Race For Charity, een duo race waarin bedrijven koersen voor het goede doel. De St Leger koers is de terugkeer van een koers met een grote traditie. De ren St Leger werd in België voor het eerst in 1892 gehouden. Maar ook internationaal is de St Leger een klassieker. In Engeland werd de ren voor het eerst gereden in 1776 en daarmee heeft de koers de officiële titel als ‘oudste klassieker van de wereld’. De koers werd in diverse zoals Ierland, Duitsland, Italië, Frankrijk en zelfs Japan gekopieerd.

Dit brengt het totaal op 10 koersen met een totale prijzenpot van maar liefst 326.000 €, een verhoging van 26.000€ tov vorig jaar! De hoogste dotatie ook in België!

Waregem Koerse biedt hiermee drie disciplines van het paardenrennen. Een verzameling van de Prix d’Amerique (drafwedstrijd met als hoogtepunt de Grote Prijs Van Waregem), Arc de Triomphe (vlakke St Leger ren) en Grand National (Cross country / steeple chase) tijdens één namiddag.

Hoogtepunt van de namiddag is uiteraard de traditionele ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen met 100.000 € prijzengeld. De winnaar van de wedstrijd wacht een nat pak met de traditionele sprong in de Gaverbeek. 

Met 4 overwinningen in de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen is Taupin Rochelais nu al een van de meest legendarische paarden in de geschiedenis van Waregem Koerse. Dit jaar probeert hij samen met zijn Franse jockey Thomas Beaurain het onmogelijke waar te maken door voor de vijf keer op rij te winnen. Hiermee zou hij dicht in die buurt komen van de legendarische Redpath die met 7 overwinningen nog altijd het record op zijn naam heeft. Maar we spreken dan wel al van de vooroorlogse geschiedenis nl 1896. Vijf overwinningen in het hedendaagse tijdperk zou sportief gezien zelf hoger aangeschreven kunnen worden. De trainer van Taupin Rochelais, Patrice Quinton won met verschillende paarden de ING Steeple Chase zelfs 8 jaar na elkaar. 

ING, de trouwe partner van Waregem Koerse verlengde dit jaar hun partnerovereenkomst voor de komende jaren.

Uiteraard is Waregem Koerse meer dan een sportief topsport evenement. Het grootste hippische evenement in België is de ideale mix van topsport, spektakel, netwerking, en een gezellige namiddag onder vrienden. Bovendien is er dit jaar extra animatie voorzien want de allerkleinste jockeys tussen 8-10 jaar zullen voor het nodige spektakel zorgen in de Shetland pony race.

De online voorverkoop is zopas gestart en de prijzen zijn heel toegankelijk:

  • een zitplaats op de overdekte tribune kost 55 euro
  • een ticket weegplaats kost 18 euro in voorverkoop en 20 euro aan de deur
  • een ticket op het middenplein kan vanaf 8 euro

Kortom, iedereen is welkom op Waregem Koerse en u vindt verdere informatie op de vernieuwde website www.waregemkoerse.be

Bron: 
Persbericht Waregem Koerse