Voormalige pony's van Alexander Housen schitteren op het EK

DressuurEventingJumping
19 aug 2019
Door Horseman Kristof

In het Poolse Strzegom werden de voorbije dagen de Europese kampioenschappen voor pony's afgewerkt! 

In tegenstelling tot andere Europese kampioenschappen voor pony's kwam er dit keer geen springruiters, maar één eventingruiter en een voltallig dressuur team aan de start. 

Onze eventing vertegenwoordiger, de 14-jarige Brik Van Gorp uit Gierle, eindigde zijn EK op een 21ste plaats met Tullyboy Flight. 

In de jumping discipline dus geen Belgische ruiters, maar wel enkele pony's die in het verleden door een Belgische ruiter werden gereden. Zo werd Alexander Housen zijn voormalige pony Karim van Orchid's zesde met Johanna Beckmann. Eveneens op de zesde plaats zagen we Elando van de Roshoeve met Claudia Moore. Ook deze Elando werd nog gereden door Housen. Daarnaast zagen we Bunoit Moeskops ook nog aan het werk met de voormalige pony van Euro Horse. Elando werd in 2016 Europees kampioen met Jack Whitaker. 

Het Belgische dressuur team eindigde op de negende plaats van de veertien deelnemende landen. De beste Belgische prestatie kwam van Belgisch kampioen Jette De Jong en Ico van de Beekerheide, zij eindigden op de 29ste plaats. Voor Liezel Everars en FS Capelli de Niro was er een 31ste plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.