Volle zus KWPN-hengst Flying Dream is veilingtopper eerste KWPN Online Veulenveiling

Fokkerij
07 jul 2020
Door Horseman Kristof

Wat een start van de eerste KWPN Online Veulenveiling van dit jaar! Met zes veulens die minimaal 7.000 euro opbrachten en vijftien veulens die in handen van buitenlandse kopers kwamen, was deze veiling een geslaagde eerste editie. Vooral de springveulens bleken in trek.

De buitenlandse interesse die er eerder dit jaar al was bij de allereerste KWPN Online Broodmare & Embryo Auction, was er ook bij de eerste KWPN Online Veulenveiling van dit jaar! Afgelopen vrijdag gingen de biedingen open en bleek er al wereldwijd interesse te zijn in de 31 veilingveulens. Vandaag, en dan voornamelijk in de laatste uren van de veiling, sloegen diverse buitenlandse kopers hun slag.

Veel buitenlandse bieders
De veilingtopper van deze eerste editie is Patera-Ryal-K, de volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Flying Dream (v.Zapatero VDL) en halfzus van het 1.60m-paard Bellinde (v.Namelus R). Een stevig biedduel ging er aan vooraf, voordat deze zwarte merrie voor 17.000 euro digitaal werd afgeslagen. Bieders uit Nederland, Canada, Amerika, Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Polen toonde interesse. Uiteindelijk trok een Poolse bieder aan het langste eind. De Tobago Z-dochter Pinball vertrekt voor 10.000 euro naar Hongarije. Ook in dit veulen was veel buitenlandse interesse, met bieders uit Amerika, België, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Nederland.

Duurste dressuurveulen
Het duurste dressuurveulen werd de GLOCK’s Toto Jr.-dochter Princess Irene. Zij werd voor 9.000 euro verkocht maar blijft in Nederlandse handen. Picobella Dansa, dochter van kampioenshengst Le Formidable, vertrekt naar Amerika. Zij werd verkocht voor 7.500 euro. De gemiddelde prijs bedraagt ruim 4.700 euro.

Vertrouwen waarmaken
Ook Wim Versteeg kijkt tevreden terug op de eerste veiling van de in totaal zeven KWPN Online Veulenveilingen dit seizoen. "Opvallend is dat we steeds meer foktechnisch interessante veulens van onze KWPN fokkers aangeboden krijgen. Dit resulteert in een grotere buitenlandse interesse, wat zich vertaald in betere veilingprijzen. Daarnaast moeten we helaas ook constateren dat veulens die foktechnisch minder aanspreken en niet weten te overtuigen in beweging, moeizaam te vermarkten zijn. Het uitgangspunt van de KWPN Online Veulenveilingen blijft echter dat wij onze fokkers willen ondersteunen bij de afzet van hun veulens."

Bron: 
KWPN