Vigo de Fee de Septon wint "Medaille van de Koning" in Gesves

Fokkerij
21 aug 2019
Door Horseman Kristof

Naast het BK voor jonge springpaarden was er afgelopen weekend ook het Belgisch Kampioenschap Fokkerij, met niet minder dan 150 deelnemers: veulens optie springen, veulens optie dressuur, vrijspringen voor 2-jarige paarden en vrijspringen voor 3-jarige paarden. Deze laatsten kwamen op zondag terug voor de finale en de medaille van de Koning.

Veulens optie springen 
1. No Way de Longchamps – SBS – Gangster de Longchamps/Verdi
2. Nally Blue GP du Bois Madame – SBS – Amadeo vh Vossenhof Z/Cassini I
3. Nikita de Septon – SBS – Echo van 't Spieveld/Jenson vh Meulenhof

Veulens optie dressuur 
1. Top Lady vd Kempenhoeve – BWP – Furst Toto/Quaterback
2. Tabelle vd Kempenhoeve – BWP – Morricane/Apache
3. Grandiosa du Jade – OLD – Furst Jazz/Johnson

Vrijspringen 2-jarigen
1. Laser GP du Bois Madame – SBS – Lancaster V/Contender
2. Bombastic des Sequoias Z – Z – Bamako de Muze/Saccor
3. Guns 'n Roses de Longchamps – SBS – Gangster de Longchamps/Toulo

Twee Belgische Kampioenen van 3 jaar

De 11 beste 3-jarige paarden van zaterdag mochten zondag terugkeren om over te kampen voor de titel van Belgisch kampioen en voor de Medaille van de Koning. De kwaliteit van deze jonge springpaarden was goed, en uiteindelijk werden de twee SBS'ers Karla des Wagnes (Coeur de Cachas D.S../ Argentinus) en Vigo de Fee de Septon (v. Vigo d'Arsouille - m. Reine Fee des Hazalles vm Alcatraz) ex aequo Belgisch kampioen. Twee kampioenen, dat kan, daarentegen konden er geen twee winnaars zijn voor de Medaille van de Koning. De vier juryleden hebben deze uiteindelijk toegekend aan Vigo de Fee de Septon. Als veulen werd de zoon van Vigo tijdens de BWFA veiling in Beervelde verkocht voor een bedrag van 32.000 euro.

De derde plaats was gereserveerd voor een ander goed SBS-paard, Kapitole du Haut du Roy (Flex du Haut du Roy/Royal Bravour) met slechts 0,25 punten verschil met de eerste twee