Vigo d'Arsouilles dochter Thilde van het Strateneinde is de veilingtopper van de BWP Online Foal Auction

Fokkerij
30 sep 2019
Door Horseman Kristof

Via het veilingplatform van Horseman.be vond vanavond de derde editie van de BWP Online Foal Auction plaats!

De collectie bestond uit 20 springgefokte, 1 dressuur en 3 pony veulens. Er was interesse vanuit Amerika, België, Duitsland, Frankrijk, Estland, Hongarije, Italië en Noorwegen.

Veilingtopper van de collectie was Thilde van het Strateneinde (Vigo d'Arsouilles x Darco). Voor het fokproduct van Guido Poelmans was er veel interesse, maar na een spannende strijd tussen Amerika, Duitsland en Estland, trekt de merrie voor 8.250 euro naar Amerika. Het is de in Amerika gevestigde Ier Paul O'Shea die het merrieveulen heeft gekocht. Al moet Thilde nog niet meteen naar Amerika vertrekken, zij zal de komende jaren in België in opfok bij R&R Stables verblijven.
De voorbije twee jaar verkocht Poelmans de volle broers van Thilde aan Euro Horse.

 

 

Voor een bedrag van 7.000 euro blijft het hengstenveulen Thossaro van de Dweerhoeve (Mosito van het Hellehof x Hunters Scendro) van fokker Jean Baert eveneens in Belgische handen. Zijn grootmoeder Bethsabee van de Maltahoeve was actief op 1m60 niveau. Voor lot nummer 1 Thalida SDP vd Dennehoeve (Amadeo van 't Vossenhof x Tangelo van de Zuuthoeve) werd er na een spannende strijd 6.750 euro betaald. 

Voor 5.500 euro vertrekt het hengstenveulen Tripel vd Oudeveldhoeve (Leandro VG x Triomphe de Muze) naar Frankrijk. De fokkerij van Bart Temmerman en Evelien De Poorter verkocht ook hun hengstenveulen Tokyo vd Oudeveldhoeve (Pegase van 't Ruytershof x Lys de Darmen) voor 4.250 euro. Tyckhe D'Amour (Chilli Willi x Chin Chin) werd verkocht voor 5.250 euro.

Bij de pony's werd er 2.500 euro betaald voor het Brp veulen Atout v't Oud Molenhuis (Tout beau de la Cure x Oosterbroek Francois). Het fokproduct van Wanna blijft in Belgische handen.