Verlooy en Smolders: "Mathieu Van der Poel wordt wereldkampioen"

Varia
30 jan 2020
Door Horseman Kristof

Regerend Europees kampioen per ploeg Jumping en jongste Belgische bronzen EK-medaillewinnaar aller tijden Jos Verlooy, die in september van vorig jaar ook nog eens de Belgische titel veroverde, en zijn Nederlandse leermeester en stalgenoot bij Euro Horse, Harrie Smolders zitten met hun gedachten al helemaal bij de Olympische Spelen van Tokio. Maar dat belet hen niet met vaderlandse sympathie “over de muur” te blikken naar hun collega’s topsporter.

Normaal supportert Jos voor een Belg en Harrie voor een Noorderbuur maar nu het Wereldkampioenschap veldrijden er aan komt, wijzen zij beiden voluit naar Mathieu Van der Poel als absolute topfavoriet voor de nieuwe wereldkampioentrui.

“In normale omstandigheden zou ik voor Wout Van Aert stemmen maar hij is nu te lang buiten strijd geweest”, schat Jos Verlooy de kansen in van zijn gouwgenoot. “Ik vrees dat hij iets tekort aan krachten gaat hebben. Maar hij blijft natuurlijk een kampioenschapsrijder en die groeien altijd boven zichzelf uit op een kampioenschap. Zelf ben ik ook altijd beter op een kampioenschap. Dat vergt een andere manier van denken, die niet iedereen gegeven is. Die andere manier van denken geeft je echt een boost! Maar nu zet ik mijn geld toch in op Mathieu Van der Poel. Het zou anders geweest zijn, mocht hij vorig jaar geen wereldkampioen zijn geworden. Dan zou de twijfel in hem zijn toegenomen en met twijfel in je hoofd kan je geen wereldkampioen worden. Voor mij is dat de reden waarom Sven Nys maar twee keer wereldkampioen is geworden. Na een paar gemiste wereldtitels zat de twijfel in zijn hoofd”.

“Hij is de sterkste en in normale omstandigheden is dit WK maar een formaliteit voor Mathieu Van der Poel”, reageert Harrie Smolders vanuit de States, waar hij momenteel de dochter van Bill Gates, Jennifer, traint. “Alleen een offday, een zware val of een lekke band kunnen Van der Poel van de wereldtitel houden. Zelfs bij een lichte valpartij of een kleine aarzeling, zal hij sterk genoeg zijn om de concurrentie terug bij te benen en achter zich te laten”.

Bron: 
Euro Horse Communication