Veilingtopper van 90.000 euro tijdens Zangersheide Online Auction

Fokkerij
16 feb 2021
Door Horseman Kristof

De ‘Studfarm Zangersheide Special’ beloofde spektakel en hield ook woord. In een spannende biedstrijd werden vanavond 6 jonge sportpaarden, een embryo en een fokmerrie verkocht.

Veilingtopper vanavond werd de prachtige Solid Gold Z – zoon Sleipnir Z! Sleipnir Z verhuist voor € 90.000 naar de Amerikaanse amazone Karen Mcfarland die buitengewoon opgetogen is over haar nieuwste aanwinst: “Ik houd van Zangersheide en haar online veiling, de website is heel eenvoudig te gebruiken en ik houd ervan om Zangersheide te volgen op Instagram! Sleipnir Z zal mijn team versterken en ik hoop hem zelf uit te brengen tot op Grand Prix niveau! Ik was bijzonder gecharmeerd van zijn manier van springen; hij is licht van de grond en gebruikt zijn lichaam erg goed! Daarenboven ben ik echt gek van schimmels!

Het zijn hengsten die de plak zwaaien op Zangersheide want ook de tweede duurste is een hengst. Capsone Z is een zoon van Cicero Z uit Judy Ann Melchior’s voormalige GP merrie Abba Z en is dus een broer van Take a Chance on Me Z. Capsone Z werd verkocht voor € 89.000 en verhuist naar het Verenigd Koninkrijk.

Air Ratina Z, de unieke dochter van twee gekloonde paarden, namelijk Air Jordan Alpha Z en Ratina Gamma Z vindt haar nieuwe stal in Duitsland waar ze voor € 58.500 terecht komt in een internationale sportstal!

De Deense springruiter Emil Hallundbaek heeft een enorme voorliefde voor nakomelingen van zijn voormalige Grand Prix hengst Catoki Z en mag zich vanaf nu ook de nieuwe eigenaar noemen van het embryo van Catoki Z uit de fantastische Quasibelle du Seigneur.

Stoeterij  Zangersheide dankt meer dan ooit haar kopers voor het vertrouwen in de stoeterij en wenst hen van harte geluk met de nieuwe paarden!

Klik hier voor het volledige overzicht.

 

 

Bron: 
Persbericht