Twee merrieveulens gaan voor 28.000 euro onder de veilinghamer van Youhorse.Auction

Fokkerij
29 jul 2020
Door Horseman Kristof

Na twee avonden fokkerijveiling weten Alan Waldman en Mario Everse het zeker: Youhorse.auction houdt zich goed staande in het online veilinggeweld. Het merendeel van de veulens, fokmerries en embryo’s werd verkocht, vooral naar het buitenland. De volgende veiling staat ook al gepland: Springpaarden van drie jaar en ouder van 29 augustus tot en met 1 september.

“Ja, we kunnen zeggen dat de fokkerijveiling ons goed is bevallen. We hebben veel leuke reacties ontvangen en best goed verkocht”, is Mario Everse optimistisch. Op maandagavond was de fokmerrie Lester van ’t Roosakker (v. Zandor Z) de duurste met 29.000 euro, op dinsdagavond werden twee merrieveulens voor 28.000 euro naar België verkocht: Hermosa Z (Hardrock Z x Cicero Z van Paemel) en Belle Z (Big Star x Kashmir Van Schuttershof).

Het hengstveulen Billy Waldstar (Big Star x Zirocco Blue VDL) gaat voor 14.000 euro naar Mexico. Het embryo van Chacco Blue uit de volle zus van Etoulon VDL kreeg het winnende bod van 15.000 euro uit Amerika. Diverse fokmerries leverden tussen de 9.000 en 11.000 euro op. Op dinsdag waren ook aankopen uit landen als Nederland, Tsjechië, Bahrein, Hongarije, Engeland en Polen.

“We kijken uit naar de volgende veiling. Met paarden van Alan Waldman en mijzelf, maar ook van derden. Ze kunnen tot en met 9 augustus aangemeld worden. Op 11 en 12 augustus hebben we onze foto/videodagen. We kunnen nu al zeggen dat het een heel divers assortiment aan paarden gaat worden. Voor iedereen gaat er wat bij zitten”, verklapt hij.

Bron: 
Persbericht Youhorse.Auction