Topprijs van € 36.000 voor embryo uit volle zus Venue d’Fees des Hazalles

Fokkerij
13 nov 2019
Door Horseman Kristof

Zangersheide.Auction organiseert in november 2 veilingen voor exclusieve embryo’s en fokmerries, het eerste deel van deze prestigieuze veiling eindigde op dinsdagavond 12 november.

Voor een bedrag van € 36.000 verhuist het embryo van Scuderia 1918 Tobago Z uit de volle zus van Eve Jobs’ Venue d’Fees des Hazalles naar Hongarije. Moeder van het embryo, Baby Fee des Hazalles, springt zelf ook op 1m50 niveau onder Fabienne Daigneux-Lange.

Het veulen van Scuderia 1918 Tobago Z zal niet alleen opgroeien want de Hongaarse investeerder koopt ook het embryo van Cornet Obolensky uit wereldbekerwinnares Arielle alsook de Taloubet Z uit de volle zus van Emerald.

Ook de drachtige fokmerries werden vlot verkocht en vinden hun nieuwe stallen in binnen- en buitenland. De kleindochter van Kent Farrington’s Gazelle blijft in België. Flo Z, Flipper d’Elle uit de volle zus van Valentina van ’t Heike en Sereuza, de moeder van Kazan Z, zijn naar Nederland verkocht.

Op zaterdag 16 november gaat de veiling weer open en kan u opnieuw bieden op het meest exclusieve fokmateriaal waaronder een fokmerrie uit de gekende ‘Roosakker’ stam, een embryo van Baloubet du Rouet uit een zus van Chacco Blue, een Comme il Faut uit Gatoucha van ’t Roosakker en embryo’s uit de stammen van Noltes Küchengirl, Narcotique de Muze en Carthago Z!

Bron: 
Persbericht Zangersheide