Tom Van De Vijver: "Nu een jong paard kopen is een goede investering"

Fokkerij
18 mei 2020
Door Horseman Kristof

Tom Van De Vijver van Stal Odeveld en BWFA gaf tijdens een interview met ClipMyHorse TV wat meer info omtrent de veilingplannen en hoe het momenteel met de handel gaat.

Het was een beetje afwachten wat de regels en richtlijnen zouden zijn om de BWFA veiling te kunnen organiseren. Maar we hebben intussen ons plan gemaakt. We gaan hetzelfde concept als vorig jaar hanteren. Dat wil zeggen ongeveer 20 veulens, 5 à 7 paarden en 3 tot 5 exclusieve embryo's.

Onze online veiling zal doorgaan op maandag 27 juli, dat is ongeveer dezelfde datum als de andere jaren. Ik blijf voorstander om in die periode onze veiling te laten plaatsvinden. 
Fokkers met interessante veulens, jonge paarden en embryo's mogen ons steeds contacteren. We blijven onze selectiemomenten bij Twinkeling en Van de Heffinck organiseren.

Handel in Corona-tijden

In mijn eigen Stal Odeveld merk ik allesbehalve weinig verschil in de handel. Van veulens tot jonge paarden van 4 à 6 jaar verkopen we. Ik krijg ook veel mensen die vragen om te investeren in goede jonge paarden. Omdat ze met hun oudere paarden toch niet op concours kunnen en nu hun tijd willen gebruiken en investeren in een jong talentvol paard. Als ruiter / eigenaar lijkt me dit in deze tijden ook een goede investering.