Tobago Z is de nummer één van de Belgische hengsten ranking

Fokkerij
04 apr 2020
Door Horseman Kristof

De Hippomundo rankings leveren al enkele jaren interessante informatie op voor de fokkers. Sindskort zijn er enkele nieuwe rankings toegevoegd aan het platform van Hippomundo.

Zo ook de ranking van beste Belgische springpaarden. Wist je dat in 2019 de top vijf van beste Belgische hengsten volledig werd ingenomen door Studbook Zangersheide?

Met ruime voorsprong was de 12-jarige Scuderia 1918 Tobago Z de nummer één van deze ranking. Het fokproduct van Jonas Bellemans is een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve. In de sport wordt hij succesvol uitgebracht door Stephex Stables ruiter Daniel Deusser.

Op de tweede plaats zien we de 11-jarige Romeo 88 (v. Contact van de Heffinck). Luc Ruant fokte hem onder de naam Champion of Picobello Z. Hij wordt gereden door Darragh Kenny. 

Jos Lansink zijn voormalige Queensland E (v. Quickfire de Ferann) zien we terug op de derde plaats. Hij werd bij Emmanuel Wera gefokt onder de naam Quinto de la Hamente Z. Met zijn nieuwste amazone Dani G Waldman won Quinto vorige maand nog de vijf sterren Grote Prijs van de Palm Beach Masters.

Plaatsen vier en vijf gaat naar hengsten die we kennen van onder het zadel van Christian Ahlmann: Clintrexo Z (v. Clintissimo Z) en Take A Chance On Me Z (v. Taloubet Z).