Titelverdediger Jos Verlooy neemt de leiding op het Belgisch kampioenschap

Jumping
02 sep 2020
Door Horseman Kristof

Omstreeks 16 uur werd vanmiddag in Lanaken de eerste omloop van het Belgisch kampioenschap voor Senioren afgewerkt.

Parcoursbouwer Eugène Mathy had voor deze Speed and Handiness ronde een parcours uitgetekend op een hoogte van 1m45/1m50. Van de 46 starters wisten er amper zes geen enkele springfout te maken.

De snelste tijd van alle deelnemers werd neergezet door titelverdediger Jos Verlooy. De ruiter van Euro Horse pakt zo de leiding in dit kampioenschap in een tijd van 70:43 seconden. Net als vorig jaar doet hij beroep op de Verdi zoon Varoune.

Nicola Philippaerts, kampioen in 2017, volgde met Zayado (v. Cayado) op een tweede plaats in 71:64 seconden. Yves Vanderhasselt en zijn BWP merrie Jeunesse (v. Eldorado van de Zeshoek) haalden de finish in 71:66 seconden.

Nathan Budd en de Holsteiner hengst Cashpaid J&F (v. Casall) werden vierde in 72:14 seconden. Op de vijfde plaats hebben we de vice-kampioen van 2018, Arnaud Doem met Edgard de Prefontaine (v. Contact van de Heffinck). Pieter Clemens, de nummer twee van vorig jaar, was met Quintini (v. Quintender) de snelste met vier strafpunten. Hierdoor staat hij op een voorlopige zesde plaats.

De tweede ronde wordt morgenmiddag om 14 uur verreden.

Klik hier voor de uitslag van de eerste ronde.