Ti Amo van Prinseveld: "Kampioen van de keuring uit internationale GP-moeder"

Promo
16 mei 2020
Door Horseman Kristof

De ondertussen vijfjarige Ti Amo werd in 2018 uitgeroepen tot kampioenhengst van de BRp hengstenkeuring. Hij werd door de jury geroemd voor zijn uitstraling, evenwichtige en krachtige galop en vermogen op de sprong. Onder het zadel toont hij een gouden karakter en een enorme werkwilligheid.

Ti Amo zijn moeder, Orchid’s Party Dress, sprong zelf internationaal 1m30 met Elise Vandenbranden. Brent De Schrijver nam in 2019 de teugels over en springt samen met Party ondertussen ook succesvol 1m10-1m20. Party Dress is de volle zus van onze internationale springhengst Konquistador.

Ti Amo zijn grootmoeder, Cestanica, is de moeder van maar liefst zeven pony’s die internationaal lopen waaronder vier GP 130-135. Verder gaf ze ook verschillende pony’s die nationaal dressuur lopen en is ze de moeder van drie gekeurde hengsten! Derde moeder Monique zat op zevenjarige leeftijd in de selectie voor het Nederlandse team voor het EK eventing.

De vader van Ti Amo is de BRp elitehengst Kadans VD Groenheuvel. Kadans werd nationaal kampioen D-midden waarna hij internationaal presteerde op 1m25 niveau met Thibeau Spits.

Grootvader, Kanshebber, sprong zelf internationaal en is één van de weinige hengsten die op eenzelfde EK nakomelingen had in de drie disciplines. Het aantal nakomelingen in de internationale sport is ontzettend groot en hij werd uitgeroepen tot FEI hengst van het jaar 2015.

Met een moeder die naar de gouden medaille op het EK sprong en een vader die ZZ-springen, Z-dressuur en Z-samengesteld liep, heeft Kanshebber een pedigree om u tegen te zeggen.

Ti Amo gebruiken in de fokkerij? Klik hier voor meer informatie.

 

Foto nakomeling van Ti Amo van Prinseveld, één jaar oud:

Foto's Ti Amo van Prinseveld: